Søvndal vred over jødiske bosættere

Forfatter billede

De fortsatte israelske bosættelsesaktiviteter i Øst-Jerusalem og på Vestbredden må ophøre nu.

Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) onsdag ifølge en presseudtalelse, udsendt af udenrigsministeriet.

FN´s Sikkerhedsråd drøftede tirsdag situationen i Mellemøsten.

I en fælles erklæring udsendt efter drøftelsen tager de fire europæiske medlemmer af Sikkerhedsrådet meget skarp afstand fra de stigende antal jødiske bosættelser i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

I erklæringen fra Tyskland, UK, Frankrig og Portugal tages der ligeledes skarp afstand fra det stigende omfang af vold begået af bosættere, herunder den seneste tids afbrændinger af moskeer i Vest-Jerusalem og på Vestbredden.

Villy Søvndal:

– Jeg tilslutter mig fuldt ud indholdet af den fælles erklæring. Jeg har selv ved flere lejligheder og i klare vendinger udtalt mig om de fortsatte israelske bosættelsesaktiviteter, både i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

– Jeg er dybt bekymret over, at den israelske regering fortsætter med at ignorere det internationale samfunds krav om at afholde sig fra disse efter international lov ulovlige bosættelsesaktiviteter.

– De israelske beslutninger om og gennemførelse af ulovlige bosættelsesaktiviteter er provokerende og ødelæggende for mulighederne for genoptagelse af fredsforhandlinger.

– Det underminerer også formodninger om, at Israel reelt ønsker sådanne fredsforhandlinger, gør Søvndal gældende.