Dansk vandteknologi til Kina

Forfatter billede

Over de næste 10 år planlægger kineserne at investere 3.500 milliarder kroner i vandteknologi og -knowhow. En række vandevents i efteråret skal eksponere danske kompetencer over for kineserne, skriver udenrigsministeriet på sit website

Med 20 procent af verdens befolkning og kun knap syv procent af verdens vandressourcer oplever Kina en årlig vandknaphed på gennemsnitligt 30-40 milliarder kubikmeter.

Og dét, selv om Yangtze-floden med sine 6.418 kilometer er en af verdens længste og i mange år blev brugt, hver gang kineserne skulle have vand.

I dag har kæmpelandet hårdt brug for vandteknologiske løsninger i verdensklasse.

Kun halvdelen af Kinas spildevand behandles, og det svækker vandkvaliteten og mindsker udbuddet af drikkevand.

Dansk vandteknologi hører til i den bedste liga, og derfor arrangerer Eksportrådet en række events i Kina, der skal åbne det kinesiske vandmarked op for danske virksomheder.

Den 25.-26. september afvikles Denmark-Chongqing Water Days. Begivenheden sætter rammerne for at udvikle og skabe relationer med relevante myndigheder, designinstitutter og forretningspartnere.

Dagen efter, den 27. september, holdes Sino-Danish Groundwater Seminar i Beijing. Seminaret har fokus på grundvand, og højt rangerede repræsentanter fra både Kina og Denmark vil deltage, for bl.a. at etablere et pilotprojekt, der skal kortlægge grundvandet i Kina.

Den 29. oktober holdes Water Expo China + Water Membrane China, som er Kinas største udstilling for vandforsyning, sanitet, spildevandsbehandling og –rensning.

Eksportrådet etablerer i samarbejde med Danish Water Forum en dansk fællesstand.

Yderligere oplysninger hos:
Generalkonsulatet i Shanghai v. Susanne Nors
Tlf.: +86 10 85 32 99 81 og e-mail: [email protected]