Kinesisk kunstner portrætterer korrupte embedsmænd

Forfatter billede

Den kinesiske kunstner, Zhang Bingijan, har lavet portrætter af omkring 2.000 korrupte embedsmænd i sit studie i en forstad til Beijing efter tre års arbejde med sit værk, skriver Berlingske torsdag.

Holdt i lyserøde nuancer er portrætterne i samme farve som den mest værdifulde kinesiske pengeseddel. Korruptions-synderne er udstillet med navn, forseelse og længden på deres fængselsstraf.

“Fælles for dem er, at de har taget penge fra folket. De er allesammen offentligt ansatte, der har snydt på bekostning af borgerne”, siger han til bladet.

“Det er ikke min hensigt at pege fingre ad nogen, men jeg vil gerne sætte fokus på, hvordan problemet er blevet så stort, at folk er blevet vant til det”, lægger han til.

“Hvis man skal betale for en parkeringsbøde, for at få sit barn i en ordentlig skole eller komme til lægen, er bestikkelse en normalt, ting”, anfører Zhang Bingjian overfor Berlingske.

Det enorme omfang af korruption i den offentlige sektor i Kina blev understreget, da myndighederne forleden offentligjorde nye tal, som viste, at 540.000 embedsmænd er blevet straffet siden 2007.