Georg Jensen solgt til arabere

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Det danske smykke- og designikon Georg Jensen får efter en trang periode med kapitalfonden Axcel som ejer nu arabisk ejerskab, idet designhuset er afhændet til Bahrain-selskabet Investcorp, oplyser Financial Times ifølge DR online mandag.

Prisen er aftalt til 140 mio. dollar (ca. 812 mio. kr.), og Bahrain-selskabet har allerede sat navn på flere prominente personer, der skal sættes ind i ledelsen af Georg Jensen.

Investcorp vil tilføre Georg Jensen de muskler, der er nødvendige for at introducere den danske sølvsmedie på det kinesiske marked. Georg Jensen har forsøgt at komme ind på dette hastigt vokende marked, men hidtil uden større held.

For danske Axcel var forståelsen for Georg Jensens kulturarv af stor betydning for salget:

“Prisen var vigtig, det forventer vore investorer. Men det har været ligeså vigtigt at finde en køber, der vil beskytte den kulturarv, for det er en speciel virksomhed med en over 100 år historie. Det er en ældre dame – en del af vores fælles kulturarv”, siger Christian Frigast, der er admin. direktør i Axcel.

Georg Jensen blev stiftet i 1904 i København af sølvsmeden af samme navn; i dag findes der over 100 Georg Jensen-butikker verden over.

Guld- og sølvsmykker produceres i en fabrik i Chiang Mai i det nordlige Thailand. Desuden er der produktion på sølvsmedjen på Frederiksberg, mens jule- og påskepynt fremstilles på en fabrik i Hjørring. Georg Jensen omsatte sidste år for 846 mio. kr.