23 infrastrukturprojekter færdige i Vietnam

Forfatter billede

23 bondegrupper og deres landsbyer er blevet styrket i planlægning, udførsel og vedligeholdelse af et udviklingsprojekt i deres landsby.

Det skriver Agricultural Development Denmark Asia (ADDA) på sin hjemmeside.

Modtagerne af de 23 udviklingsprojekter er fattige og ofte marginaliserede mennesker, der tilhører de etniske minoritetsgrupper, Thai og Muong, i det Nordlige Vietnam.

I alt har donationerne ført til 17 projekter omhandlende vejkonstruktion, 2 projekter omhandlende vandforsyning, bygning af 1 mole, 1 overrislingssystem samt 2 projekter, der omhandlede bygning af en afledningskanal.

Projekterne har gavnet ca. 1.500 familier, i alt 7.000 personer.

Projekterne gavner direkte den bondegruppe og landsby, der udfører dem, men indirekte styrker det også deres evner til at planlægge og styre projekter samt giver selvtillid og ejerskab for udviklingen af deres lokalsamfund.

Disse projekter har givet stor genklang blandt alle dele af Vietnamese Farmer Union (VNFU), som ADDA samarbejder med i det Nordlige Vietnam.

Dels har det medført at mange flere bondegrupper er interesserede i at lave tilsvarende projekter, og dels har det medført at bondegrupperne og VNFU også er begyndt at søge om midler til lignende projekter, og bl.a. har skaffet medfinansiering fra de lokale myndigheder, da det virkelig har vist sig at være en meget omkostningseffektiv metode til udvikling.

Projekterne er støttet af Lauritzen Fonden, Foreningen Roskilde Festival, Jubilæumsfonden af 12.08.1973 samt Tipsmidlerne.

Læs hele artiklen via kildelinket.