Den danske missionsorganisation Mission Afrika har i samarbejde med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun udsendt seks familier til Mali, som bl.a. står for at uddele nødhjælp i Sahel-landets konfliktramte nordlige del. De udsendte fortsætter arbejdet uanset krisen.
Sidste år stod de udsendte medarbejdere i spidsen for uddelingen af nødhjælp til mere end 300 flygtninge fra urolighederne i Nordmali.
Denne indsats var finansieret af Mission Afrika og Danida gennem Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, skriver Mission Afrika (tidl. Sudanmissionen) i en pressemeddelelse onsdag.
I disse dage, hvor konflikten er eskaleret, arbejdes der på igen at kunne hjælpe de mange mennesker på flugt i Mali.
Tidligere var det primært medlemmer af Malis kristne minoritet, der måtte flygte, men i takt med at kampene bliver voldsommere, tvinges også muslimer mange steder på flugt. I alt anslår FN, at mere end 230.000 mennesker er på flugt internt i Mali.
Afrikanere er mindre udsatte for eksempelvis kidnapninger end vesterlændinge og det betyder, at de camerounske udsendte kan fortsætte deres aktiviteter på trods af urolighederne.
Sikkerhedssituationen vurderes løbende, men både de camerounske familier, MFLM og Mission Afrika ønsker så vidt det overhovedet er muligt at fortsætte aktiviteterne i Mali, for behovet for at bakke op om den maliske befolkning er vigtigere end nogensinde.
Fælles mission i Mali
De udsendte medarbejdere arbejder igennem organisation Luthersk Brødremission i Mali (MFLM). MFLM er oprettet i et samarbejde mellem Mission Afrika og kirken i Cameroun ud fra et fælles ønske om at støtte udviklingen i Mali og bakke op om landets små kristne kirker.
I 2012 blev MFLM formelt godkendt som trosbaseret udviklingsorganisation af de maliske myndigheder og det første udviklingsprojekt med fokus på landsbyudvikling gennem gedeavl blev sat i gang.