Danske kamptropper ude af Helmand allerede til august

Forfatter billede

SRSF-regeringen trækker de sidste danske kamptropper ud af Afghanistan i august 2013. Derved returnerer soldaterne fra Helmand-provinsen et år før tid. En glædelig nyhed, mener Det Radikale Venstres forsvars- og udenrigsordfører.

”Jeg er glad for, at vi nu får afviklet det danske kampbidrag til konflikten i Afghanistan”, siger Rasmus Helveg Petersen i en presseudtalelse onsdag.

De danske tropper har fra midten af 2006 været indsat i Helmand-provinsen i kampen mod Taliban og i takt med “de afghanske styrkers fremskridt, kan Danmark nu se frem til en nedtrapning af de danske soldater i Afghanistan”, hedder det fra regeringspartiet .

”Forhåbentlig betyder de færre våben og de færre udenlandske soldater, at der i højere grad kommer forhandlede våbenhviler og en bredere dialog. Fremtiden i Afghanistan bør ikke afgøres med våben, men med dialog og opbygning”, siger Rasmus Helveg Petersen.

I overens-stemmelse med regeringens brede aftale om tilbagetrækningen af tropper, Afghanistan-planen 2013-2014, forventes hjemtagelse af det ene ud af to polititræningshold i august 2013.

Infanterikompagniet forventes også hentet hjem senest februar 2014, mens kampvognene bliver sendt tilbage til Danmark senest i midten af 2014.

Den sidste danske kampenhed vil ligeledes være hjemtaget inden udgangen af 2014.

”Dermed lægger vi endnu en bid af ansvaret for Afghanistans sikkerhed over på de afghanske tropper”, siger Rasmus Helveg Petersen.

Yderligere oplysninger hos:
Forsvarsordfører, Rasmus Helveg Petersen
Tlf.: 61 62 51 62