Chefspire i Danida ny direktør for forskningsinstituttet DIIS

Redaktionen

Det bliver en af chefspirerne i Danida, den efter alle udsagn vellidte og dygtige kontorchef Nanna Hvidt, der skal overtage posten som direktør for Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hun afløser Per Carlsen, som vender tilbage til Udenrigsministeriet for at blive ambassadør i Moskva.

Nanna Hvidt tiltræder 1. september som ny direktør for det 3 år gamle institut, der blev dannet ved en sammenlægning af Dansk Udenrigspolitisk Institut, Center for Freds- og Konfliktforskning, Center for Udviklingsforskning samt Center for Holocaust- og Folkedrabsstudier.

Bestyrelsen for DIIS har ved udnævnelsen lagt vægt på, at Nanna Hvidt har bred erfaring inden for de fleste af instituttets forskningsområder, hedder det i en pressemeddelelse fredag.

Nanna Hvidt, der for en uge siden fyldte 50, er uddannet som kultursociolog fra Københavns Universitet, hvorefter hun i 1984 erhvervede en ph.d.-grad fra Paris Universitet.

Efter sine studier arbejdede hun for FNs Fødevare -og Landbrugs-organisation (FAO) i det sydlige Afrika. I årene 1988-91 var hun ansat i Direktoratet for Udvikling under Europa-Kommissionen i Bruxelles.

Siden 1991 har Nanna Hvidt været ansat i Udenrigs-ministeriet, først som bistandsadministrator med titel af fuldmægtig og derfra udsendt til den danske EU-repræsentation i Bruxelles i 3 år (1993-96).

I 1998 blev hun chef for Danidas kontor for Øst- Vest- og Centralafrika, og hun har siden 2004 været chef for Kontoret for FN og Verdensbanken, hvor hun har været inddraget i det omfattende arbejde, der følger med det danske medlemskab af FNs Sikkerhedsråd.

Indimellem var hun et halvt år daglig tovholder for ministeriets interne moderniseringsproces, og var tippet til at blive ny bilateral chef for Danida ved den seneste rokade, men måtte overraskende se sig passeret af den dav. chef for Udviklingspolitisk kontor (det tidl. S.1), Ib Petersen.

Nanna Hvidt bringer stor og alsidig erfaring med sig til sit nye job som direktør for DIIS, hedder det i pressemeddelelsen.

Hun har bredt kendskab til de opgaver, der påhviler instituttet, og gennem sine mangeårige kontakter med såvel den danske som den internationale forskerverden har hun en god baggrund for at tage nye opgaver op. Hun har også stor erfaring med såvel forskningsledelse som personaleledelse.

Bestyrelsen ser med stor forventning frem til det kommende samarbejde med Nanna Hvidt, anføres det konkluderende. Til gengæld er der bedrøvelse mange steder på Asiatisk Plads over at skulle slippe hende. Men man ved jo aldrig. Kontrakten er kun på 3 år..