Ny støtte til Dansk Flygtningehjælps Great Lakes program

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

En bevilling fra Sida er blevet godkendt og vil gøre det muligt for Dansk Flygtningehjælp at fortsætte sit arbejde i Great Lakes regionen i Afrika indtil 2016. Den nye bevilling vil være med til at styrke indsatsen og resultaterne, som er opnået siden 2010.

Det skriver Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse tirsdag.

Den anden fase, fra 2013 til 2016, af Great Lakes programmet vil være en fortsættelse af arbejdet, som har kørt siden 2010. Programmet støtter civilsamfundsorganisationer i Den Demokratiske Republik Congo, Burundi, Kenya, Uganda, Den Centralafrikanske Republik og Sydsudan i at gennemføre analyser af konflikt og fordrivelser – og at lave fortalerarbejde på lokalt, nationalt og regionalt niveau. Der er for tiden samarbejde med syv lokale partnerorganisationer i de seks lande. Og med den nye bevilling på 20 mio SEK, er det muligt at fortsætte arbejdet.

“Vi er meget glade for fornyelsen af Sida-bevillingen, da det reflekterer et langsigtet engagement fra vores donor og sikrer bæredygtigheden i arbejdet for os og vores partnere,” siger Aleaxndra Bilak, programchef for Great Lakes programmet.

Over de næste tre år vil programmet fokusere på de følgende områder:

  • sikkerhed og beskyttelse for fordrevne i grænseområder
  • tilbagevending og integration
  • politikudvikling for internt fordrevne
  • retssikkerhed på tværs af grænser

Det er også planen at udvide programmet til at inkludere Rwanda og Tanzania.

Den første fase af programmet er blevet afsluttet med udgivelsen af en ny rapport af Dansk Flygtningehjælp og dens partnerorganisationer om forholdene i dag og fremtidsudsigterne for burundiske og congolesiske flygtninge i Tanzania, Burundi og DR Congo. Rapporten kommer med en række anbefalinger til regionale og nationale indsatser og kalder på skræddersyede løsninger, der tager flygtninges individuelle behov i betragtning.

“Vi vil bruge denne undersøgelse til fortalerarbejde og til at skabe opmærksomhed. Anbefalingerne vil udgøre fundamentet for en række aktiviteter på lokalt, nationalt og regionalt niveau, som vil blive implementeret i de kommende måneder,” siger Alexandra Bilak.

Hent hele rapporten på engelsk: http://drc.dk/fileadmin/uploads/pdf/IA_PDF/Great_Lakes_PDF/Voices_from_exile.pdf

eller fransk: http://drc.dk/fileadmin/uploads/pdf/IA_PDF/Great_Lakes_PDF/Voix_d_exil.pdf