CARE Danmark samler pant ind på årets Roskilde Festival

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

Når de første toner strømmer ud over festivalpladsen på Roskilde, er CARE Danmarks frivillige i fuld sving med at tage imod dine tomme flasker. Pengene fra pantindsamlingen går til spare-lånegrupper i verdens fattige lande.

For første gang nogensinde står CARE Danmark for pantindsamlingen på Roskilde Festival. Iklædt turkise veste samler 130 frivillige pant ind ved de fire indgange til festivalpladsen.

”At samle pant ind på Roskilde Festival er en fantastisk mulighed for os. Vi har glædet os utroligt meget til at trække i arbejdsvestene og samle pant ind til fordel for nogle af verdens fattigste mennesker,” siger CARE Danmarks generalsekretær Niels Tofte.

De 130 frivillige skal bo i en kæmpe CARE-camp, der kan kendes på CARE Danmarks velkendte orange farver. Campen får blandt andet besøg af præst Flemming Pless, tv-vært Louise Lehrmann og fotograf Jacob Holdt, som alle er ambassadører for CARE. Derudover får campen besøg af en række kendte musikere.

”Vi har sørget for, at der bliver en masse spændende aktiviteter i CAREs camp, så de frivillige ikke kommer ikke til at kede sig i opvarmningsdagene. Alle er velkomne til at kigge forbi og deltage,” siger Niels Tofte.

Hver enkelt pantdonation på Roskilde Festival er med til at give et andet menneske mulighed for at skabe noget stort. Derfor siger CARE: ‘Small amounts – big results’.

Pengene fra pantindsamlingen går til etablering af CAREs spare-låne-grupper, der er CAREs svar på mikrofinans. Grupperne giver fattige mennesker mulighed for regelmæssigt at lægge et lille beløb til side, få renter og tage lån. En opsparing er en af de vigtigste forudsætninger for, at verdens fattigste mennesker kan forberede sig på katastrofer som tørke, cykloner og oversvømmelser.