Vi tager emnet op, fordi vi ved det er emne, der optager mange af jer læsere. Flere af vores faste bloggere har fra tid til anden taget emnet op og som regel har deres indlæg affødt en del kommentarer.
Det bliver en af de garvede i den danske udviklingsdebat, den mangeårig udviklingsjournalist Jørgen Harboe, der for lov til at lægge for.
Han mener, at hverken Danida eller udviklings-organisatio-nerne har forståelse for at det folkelige engagement i udviklings-bistanden er helt essentiel.
Debat om frivillighed
En debat om frivillighed i udviklings-arbejdet kan tage udgangspunkt mange steder. Nogle mener, at der er behov for at professionalisere udviklingsarbejdet men hvad betyder det for de frivillige?
Andre mener, at de frivillige i stigende grad rulles ud på et sidespor og at det er ved at få de store organisationer til minde om konsulentfirmaer.
Der er ikke mange, det vil eller tør stille op og sige at at den folkelige forankring i udviklingsarbejdet er ligegyldig.
Men hvad er ”folkelig forankring”? Handler det om at have mange betalende medlemmer? At have aktive frivillige? Eller handler det måske om, hvor meget de frivillige har at sige i forhold til de professionelle i organisationerne?
Vi vil i løbet af de næste uger forsøge at komme rundt om de forskellige emner og synspunkter.
Vi vil høre fra små såvel som store organisationer, vi vil få nogle bud på de frivilliges betydning fra nogle af Folketingets udviklingsordførere og vi vil supplere indlæggene med en række artikler.
Hvorfor nu det?
Flere læsere har efterlyst mere debat på U-landsnyt.dk og det ønske forsøger vi nu at opfylde.
Debat er en af demokratiets grundpiller og i mange år har især den skrevne presse fungeret som et sted, hvor denne debat kan få lov at udfolde sig.
Der har også altid været debat på U-landsnyt.dk, men fremover vil den få en mere fremtrædende plads. Vi viser nu de seneste kommentarer til artikler og blogindlæg i en rubrik på forsiden.
På den måde bliver den debat, der tidligere har levet et lidt hengemt liv under de enkelte artikler og blogindlæg, bragt helt frem, hvor alle kan se den.
Vi vil gerne høre fra jer
Alle er velkomne til at komme med indlæg i debatten. Der er to muligheder for at deltage. Man kan enten skrive en kommentar til en artikel eller et indlæg eller man kan skrive et helt indlæg. Det ene udelukker på ingen måde det andet. Indlæg skal sendes pr. e-mail til [email protected]