Bands on the Move skaffede 215.000 kr. til Syriens ofre

Forfatter billede

Efter en hæsblæsende dag og ni koncerter rundt om i landet fik Outlandish og Shaka Loveless indsamlet 215.000 kroner til nogle af mange familier, som er flygtet ud af Syrien og har akut behov for hjælp, skriver Mellemfolkeligt Samvirke (MS) i en pressemeddelelse fredag.

MS takker musikerne for deres initiativ og indsats samt Zentropa, Bilka i Fields, Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn, Telia, Bruuns Galleri og Spar Nord, som alle bookede en koncert og dermed donerede 25.000.

Dobbeltkoncerten i MS´ gård på Fælledvej i København, hvor Shaka Loveless og Outlandish afsluttede dagen, fik besøg af omkring 150 mennesker, der alle havde bidraget med 100 kroner til ofrene for krigen i Syrien.

Outlandish og Shaka Loveless rejste Danmark rundt i onsdags (23.10) og gav koncerter på virksomheder for at indsamle så mange penge som muligt på én enkelt dag til syriske flygtninge.

Isam B. fra Outlandish var initiativtager til støttekoncerterne under navnet ’Bands on the Move’:

“Det er en vanvittig og grusom situation i Syrien, hvor millioner er revet væk fra deres hjem og skal forsøge at få en ny tilværelse til at fungere et helt fremmed sted”.

“Som musikere vil vi gerne gøre det vi kan ved at spille støttekoncerter for at hjælpe syriske flygtninge i nød. Vi er glade for, at danske virksomheder bakker op om projektet. Det giver i sidste ende Mellemfolkeligt Samvirke mulighed for at hjælpe langt flere syriske familier”.

Pengene fra støttekoncerterne går til indsatsen for at hjælpe flygtninge i Jordan og Libanon. To lande der tilsammen nu huser over 1,2 millioner syriske flygtninge.

MS arbejder i Zaatari-lejren og Zarqa-området i Jordan og Bekaa området i Libanon og sørger bl.a. for distribution af hverdags fornødenheder, da mange er flygtet uden personlige ejendele og mangler de helt basale nødvendigheder for at kunne overleve.

Yderligere oplysninger hos:
Camilla Boyhus Madsen
Public Relation Officer, MS
tlf. 77 31 00 85 og e-mail: [email protected]