Mandela vil ud af rampelyset

Redaktionen

Sydafrikas tidl. præsident, Nelson Mandela, meddelte tirsdag, at han vil nedtone sit liv som offentlig person og føre et “langt mere stille liv”, skriver flere aviser onsdag.

Mandela, der runder de 86 i juli, sagde, at han vil tilbringe tiden sammen med familie og venner, skrive sine erindringer, nyde at læse og give sig tid til “stille refleksion”. – Min kalender og mine offentlige aktiviteter vil fra i dag blive strengt og stærkt reduceret, erklærede Mandela ved en farvel-pressekonference i sin velgørende fond i Johannesburg.

Mandea, der rangerer som en af verdens mest respekterede statsmænd, gjorde det klart, at han ikke vil holde sig helt væk fra offentlighedens søgelys, men at han selv vil bestemme.

– Min bøn lyder derfor: Lad være med at ringe til mig. Jeg ringer til jer, sagde han, som for blot en måned siden tog på en anstrengende rejse til Caribien for at tale Sydafrikas sag i kampen om at få tildelt VM i fodbold i 2010.

Sydafrika vandt så VM-værtskabet den 15. maj efter at have slået Marokko i den afgørende afstemning i det internationale fodboldforbund. En sejr, som glædede Mandela meget.