Tre år efter tuneserne tvang præsident Zine El Abidine Ben Ali fra magten i det nordafrikanske land er livet ikke blevet meget lettere for de fleste indbyggere, som klager over stigende priser, høj arbejdsløshed og generel usikkerhed.
Men det sorte billede er kun ét i den farvede kollage, som illustrerer Tunesiens virkelighed i processen mod bedre tider, skriver nyhedsbrevet for Det Arabiske Initiativ (DAI) i sin seneste udgave onsdag.
Initiativet er en særlig nu 10-år gammel bistandspulje for udvalgte lande i Nordafrika og Mellemøsten.
Redaktionen af nyhedsbrevet tog til Tunesien og stak en finger i jorden hos DAIs partnere og andre, som har fulgt den politiske og sociale overgang siden revolutionen.
Man kan læse beretninger om arbejdet mod en fri og fair presse, indsatser mod arbejdsløsheden, den politiske overgangsproces mod mere demokratiske tilstande og kampen for kunstnerisk ytringsfrihed.
Og man kan møde en masse tunesere, som hver især sætter deres aftryk på udviklingen af deres land.
Se det hele på
http://www.detarabiskeinitiativ.dk/temaer/tunesien-tre-ar-efter
Et udpluk:
DAI kontoret i Tunis gør status på arbejdet mod det nye Tunesien
Betyder de sidste tre års intense politiske konflikt i Tunesien, at transitionen til demokrati er en død sild? På ingen måde, siger Anne Margrethe Rasmussen, som leder DAI kontoret i Tunis. Civilsamfundet har vist sig stærkere, end nogen havde troet.
Kampen for en fri og fair presse
De konkrete fremskridt i Tunesien er stadig svære at måle på tre år efter revolutionen. Men ét fremskridt er sikkert, der er kommet pressefrihed for medierne, der hidtil har været underlagt total statskontrol. Nu begynder arbejdet for en fri og fair presse.
Til kamp mod arbejdsløsheden i Tunesien
Den politiske ustabilitet i Tunesien har bremset den økonomiske aktivitet med stigende arbejdsløshed til følge. Ledigheden er i dag højere end før revolutionen – især blandt de unge. Flere DAI-støttede iværksætterprojekter støtter visioner og drømme for unge som gamle.
Dj’s og rappere slog et slag for ytringsfriheden i Tunis
En serie arrestationer af rappere og andre systemkritiske kunstnere i Tunesien har spredt skepsis om regeringens intention med den nyvundne ytringsfrihed. Et dansk-tunesisk initiativ hyldede det frie kunstneriske udtryk med en regional festival i Tunis i december.
Det støtter DAI i Tunesien – Se en oversigt over de udviklingsprojekter, som Danmark støtter gennem Det Arabiske Initiativ på
http://www.detarabiskeinitiativ.dk/tema/det-stotter-dai-i-tunesien
Tunesien i Danmark:
Arabiske og danske fagbevægelseskvinder i fælles kamp mod kvindevold
Et nyt ligestillings-netværk mellem Ulandssekretariatets arabiske partnere er indledt. En repræsentant for Egyptens frie fagbevægelse EFITU og medlem af netværket var i Danmark i december til ligestillingstræf.
Danmark gennem tunesiske øjne
Få to unge tunesiske journalisters indtryk af Danmark og dansk kultur efter et ophold på et Crossings Borders projekt på Krogerup Højskole.