KVINFOs mentornatværk, der matcher kvinder med med flygtninge- og indvandrerbaggrund med kvinder, som er aktive i det danske samfund har fået penge til driften i 2014. Det vides dog ikke hvordan netværket skal finansieres fra 2015.
Med en bevilling fra Socialministeriet på 2 millioner kr. kan KVINFOs mentornetværk nu fortsætte sit arbejde i 2014. Det er forligskredsen bag Folketingets såkaldte satspulje, der står bag den nye finansiering. Det skriver KVINFO i sit seneste nyhedsbrev.
Kerneopgaver kan fortsætte
Finansieringen betyder, at mentornetværket kan genoptage sit arbejde med at understøtte de mange mentorpar, som allerede er i gang med et mentorforløb.
Og ikke mindst betyder det, at de mere end 200 mentees med indvandrer- eller flygtninge-baggrund, som har stået på venteliste til at få en mentor, kan blive matchet med en mentor, som kan bistå dem i at nå deres mål og drømme om et godt liv i Danmark.
Finansiering fra 2015
Bevillingen er en et-årig overgangsydelse, og KVINFO har derfor også til opgave at udvikle en plan for, hvordan netværket skal finansieres fra årsskiftet.
”Jeg er meget taknemmelig for, at politikerne har fundet en løsning for 2014. Det er en utrolig glæde og lettelse for mig, at KVINFOs mentornetværk kan fortsætte sit værdifulde arbejde, og at den nye direktør, Nina Groes, nu skal finde en bæredygtig, fremtidig økonomi”, siger KVINFOs afgående direktør, Elisabeth Møller Jensen.
Mentornetværkets fremtid har været usikker, siden der i april 2013 kom afslag fra Social – og Integrationsministeriet på en ansøgning om tilskud for en ny fire-års periode fra satspuljen.
Fakta om KVINFOs mentornetværk
KVINFOs prisbelønnede mentornetværk har siden 2002 matchet kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund med kvinder, som er aktive i det danske samfund.
Siden januar 2012 har mentornetværket også tilbudt unge mænd mellem 16 og 30 år med anden etnisk baggrund en mentor. Flere end 7.500 kvinder og 3.200 mentorpar har deltaget i netværket.
25 procent af mentees er kommet i arbejde, og mange har med støtte fra deres mentor gennemført en uddannelse. Mange mentees har også på anden måde fået et bedre fodfæste i Danmark, er blevet bedre til dansk og fået et større netværk.
Både mentorer og mentees melder tilbage, at det har været en positiv oplevelse at være i et mentorforløb. Samtidig har KVINFOs mentornetværk i en helt overvældende grad mobiliseret det dansk civilsamfund og skabt helt nye fællesskaber på tværs af etniske skel.