Skattekampagne giver genlyd blandt EU-kandidater

Forfatter billede

Danskerne er stort set enige om, at det er uacceptabelt når store virksomheder spekulerer sig uden om skattebetaling i udviklingslande, viser en undersøgelse, som MS har fået lavet. Nu reagerer EU-politikerne.

De sidste uger har politikere fra både højre og venstre bakket op om Mellemfolkeligt Samvirkes kampagne mod skattespekulation. Det skriver organisationen i sit nyhedsbrev.

De konservatives spidskandidat Bendt Bendtsen, Venstres Morten Løkkegaard, Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne og Margrethe Auken fra SF er blandt de mange kandidater til Europa-Parlamentet, som er gået på Tour de Future-scenen i løbet af Mellemfolkeligt Samvirkes rundtur i 13 danske byer for at give politisk medvind til kampagnens budskab om, at skattesnylterne skal tæmmes.

Danskerne: Uansvarligt at slippe for skat

Valgtaktisk kan der da også være rigtig god ræson i at blæse til kamp mod virksomheders skattespekulation.

Budskabet har nemlig solid klangbund i befolkningen, viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Mellemfolkeligt Samvirke.

Her svarer næsten halvdelen af respondenterne, at politikernes engagement i at stoppe multinationale virksomheders skattespekulation i udviklingslandene har betydning for, om de vil stemme på dem.

Fire ud af fem er desuden helt eller delvist enige i, at det er uansvarligt, når multinationale virksomheder, der driver forretning i et udviklingsland, prøver at slippe for at betale skat i det pågældende land.

Også selv om man benytter sig af metoder, der er fuldt lovlige.

Læs hele artiklen på Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside:

http://www.ms.dk/2014/05/utilfredshed-med-skattespekulation-giver-politisk-genlyd