Ebola dræber fortsat i Vestafrika

Laurits Holdt

Tre vestafrikanske stater er ramt af udbrud af den frygtede ebola-virus, der dræber ni ud af ti smittede. Senest er sygdommen brudt ud i Sierra Leone, hvor 12 er døde i de seneste to uger. Udbruddet begyndte i Guinea og spredte sig til Liberia.

I den vestafrikanske stat Sierra Leone fortsætter sygdommen ebola på anden uge med at dræbe mens eksperter fra en række organisationer forsøger at inddæmme den.

Fra officiel side blev antallet af mulige sygdomstilfælde opjusteret til 109, hvoraf 42 er bekræftede.12 er indtil videre døde af sygdommen. Det skriver BBC mandag.

I nabolandet Guinea er 208 mennesker i år døde af sygdommen og i det andet naboland Liberia er ni døde.

Der findes ingen behandling mod Ebola og den regnes for en af verdens mest dødelige sygdomme da den dræber op mod ni ud af ti af de, der bliver smittet.

I april lød det fra verdenssundhedsorganisationen WHO, at det vestafrikanske udbrud er et af de værste af slagsen.

Der er tre ting, der gør det nuværende udbrud særligt udfordrende, siger WHO’s læger til flere internationale medier.

For det første har sygdommen bredt sig til flere lande. Den er konstateret i Guinea og Liberia, men der er endvidere mistanke om, at folk er smittet i Sierra Leone, Mali og Ghana. Endnu er der dog ikke bekræftet udbrud i disse lande.

For det andet er det første gang, at Vestafrika oplever et ebola-udbrud.

Og for det tredje er der meget bekymring blandt de berørte befolkninger og mange rygter om, hvordan udbruddet er opstået. I det sydøstlige Guinea blev hjælpearbejdere fra Læger Uden Grænser angrebet af en stenkastende folkemængde, fordi der cirkulerede et rygte om, at hjælpearbejderne havde bragt ebolaen med ind i landet, skriver Washington Post.

Læs mere i artiklen WHO: Ebola-udbrud er noget af det værste, vi har set.