Vil du prøve at leve af nødhjælp i en uge?

Laurits Holdt

Red Barnet søger danske familier, der vil prøve at leve af nødhjælp i en uge. Udfordringen skal sætte fokus på børn i katastrofer, som organisationen samler ind til ved landsindsamlingen den 7. september.

Vil du og din familie lægge cornflakes, frugt og kødsovs på hylden i en uge for at leve af bønner, ris og sukker? Red Barnet udfordrer en række danske familier til at leve af en nødhjælpspakke fra den 1. – 7. september.

Nødhjælpspakken svarer til, hvad man kunne få udleveret i et katastrofeområde. Hvert familiemedlem er sikret 2.100 kalorier om dagen, som er FNs anbefalede minimum. I løbet af ugen vil det desuden være muligt at bytte nogle af de udleverede varer til grøntsager i et lokalt supermarked.

Organisationen søger familier, gerne med børn i skolealderen, der har lyst til at deltage og dele oplevelserne gennem en videodagbog og på de sociale medier.

Fokus på børn i katastrofer

Udfordringen lægger op til Red Barnets landsindsamling den 7. september, hvor organisationen samler ind til børn i katastrofer.

Når katastrofen rammer, er det nemlig børnene, der rammes hårdest. Men heldigvis kan vi hjælpe effektivt både inden katastrofen og efter, at den har ramt. Og her er nødhjælp afgørende.

En uge på nødhjælp vil give jer som familie en idé om, hvad det vil sige at leve i et katastrofeområde og giver en god mulighed for at snakke med venner og skolekammerater om, hvordan det er at være barn eller familie i sådan en situation.

Red Barnet udfordrer en række danske familier til at leve af en nødhjælpspakke, der svarer til, hvad man kunne få udleveret i et katastrofeområde.

Krav til deltagerne

For at deltage skal man være indstillet på:

  • At leve udelukkende af nødhjælpspakken uden chokolade, cafébesøg eller fredagsslik. Det skal derfor på forhånd overvejes, om ugen passer dårligt ind i jeres planer.
  • At dele sine oplevelse med andre ved at lave videodagbog og lægge billeder på Facebook. Red Barnet vil også gerne kontakte dem i løbet af ugen for at høre, hvordan det går.
  • At stille op til eventuelle interviews med lokale eller landsdækkende medier.
  • At samle ind til Red Barnets landsindsamling den 7. september som et punktum for deres uge på nødhjælp.
  • At få en særlig oplevelse som familie og samtidig sætte fokus på forholdene i et katastrofeområde.

Praktisk info

Udfordringen løber fra den 1. – 7. september og afsluttes med Red Barnets landsindsamling.

Nødhjælpspakken er sammensat i samarbejde med ernæringsekspert Marie Steenberger for at sikre, at hvert familiemedlem får 2.100 kalorier om dagen, som er FN’s anbefalede minimum. Pakken indeholder pr. person (uanset alder, vægt og køn) pr. dag:

  • 400 g. kartofler
  • 150 g. pasta
  • 100 g. ris
  • 100 g. hvedemel
  • 15 g. sukkerl
  • 55 g. tørrede røde linser
  • 25 g. rapsolie
  • tørgær

Deltagerne har mulighed for at bytte en ration kartofler i et bestemt, lokalt supermarked til en ration friske grøntsager. Derudover kan man supplere måltiderne med vand ad libitum, sine egne tørrede krydderier og en multi-vitaminpille pr. person dagligt.

Tilmelding via dette link: http://delta.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=399&departmentId=21495&ProjectId=177491