Mellemfolkeligt Samvirke søger tilbage til rødderne

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

MS går nu i gang med at hverve frivillige uden for København. Det skal skabe mere lokalt engagement i arbejdet. Tiltaget promoveres som helt nyt, men mange vil huske, at den nu 70-årige organisation tidligere havde en del lokale afdelinger.

Mellemfolkeligt Samvirke vil hverve frivillige i hele Danmark, så det ikke kun er københavnere, der har mulighed for at tage del i den globale kamp mod fattigdom og ulighed, som organisationen skriver på sit netsted.

Organisationen annoncerer tiltaget som ”noget helt nyt”, men for år tilbage havde den en række lokale afdelinger rundt omkring i landet. De blev dog lukket ned i en omstrukturering.

Siden sidst Mellemfolkeligt Samvirke var aktive ude i landet, er der sket en del med sprogbruget. Således efterlyser organisationen ”community organizers” til det nye tiltag.

Ét er at sproget i dag er et andet, noget andet er arbejdets indhold og det handler fortsat om, at involvere folk i den globale kamp mod fattigdom og ulighed.

En community organizers opgaver

Mellemfolkeligt Samvirke beskriver de nye frivilliges opgaver således:

En lokal Community Organizers sætter fokus på og inddrager andre seje folk i at arbejde med globale problematikker i deres lokalsamfund.

Hvad er en lokal community organizer?

En lokal Community Organizer er de personer i en given by der siger ja til:

  • At sætte globale problematikker på den lokale dagsorden
  • At involvere lokalsamfundet
  • At deltage aktivt i landsdækkende kampagner
  • At kæmpe imod fattigdom, ulighed og global uretfærdighed

Tanken bag community organizer er at være de(n) personer i en given by der vil arbejde med globale problemstillinger og vil involvere deres lokale samfund i dette.

At være Mellemfolkeligt Samvirkes Community Organizer er en titel og en identitet som man kan løfte både alene og/eller i grupper.

Aktiviteterne kan spænde vidt, men starter gerne med sager fra Mellemfolkeligt Samvirke. Det kan også være andre sager som du/I finder interessante og særligt interessante i din/jeres by.

Der vil være opfølgning hele vejen igennem og de konkrete projekter findes i samarbejde mellem sekretariat og frivillige.

Mellemfolkeligt Samvirke lover at de nye frivillige

  • Bliver en del af et globalt handlingsfællesskab og netværk i Danmark og ude i verden.
  • Får kompetencer i at organisere, lede, udvikle kampagner og en masse andet
  • Får hjælp og rådgivning fra sekretariatet også i din by
  • Får konkrete erfaringer du kan bruge videre frem

Organiseringen sker løbende, men i udgangspunktet skal alle en tur forbi organisationens uddannelsesfaciliteter i København, på et skræddersyet lederkursus, have et en-til-en møde samt  besøg i løbet af to-tre måneder efter din/jeres første uddannelse.

En Community organizer er en del af MS frivilligenetværk og en del af organisationens internationale netværk.

Sådan kan du blive community organizer

Skriv en mail til [email protected] hvis du er interesseret, gerne med et par ord om dig selv og dine interesser.

Du skal kunne deltage i et kursus/seminar den 13-18 oktober 2014. Kurset foregår i København og der er gratis forplejning og overnatning inkluderet.

Vil du vide mere, så kontakt Maja Bech Gregersen på [email protected] eller 77310087.

Ansøgningsfrist den 1. oktober

Bemærk at hvis du ikke kan være med her i efteråret 2014 er der rig mulighed for at hoppe på i 2015.

Læs mere her: http://www.ms.dk/frivillig/community-organizer