I takt med, at verden bliver mere globaliseret, udstationeres stadig flere familier med børn for et eller flere år. Dansk Missionsråd inviterer til temadag om positive og negative aspekter af de globale nomaders livsstil.
Missionsorganisationer og nødhjælpsorganisationer har i årevis sendt familier ud for at arbejde i fjerne dele af verden.
Det har givet mange års viden og erfaring om de mange skift og overgange, som familierne og børnene skal igennem som globale nomader.
Viden og erfaring der kan være med til fremadrettet at holde fokus på, hvordan vi bedst muligt sikrer trivsel for hele familien og gode opvækstbetingelser for børnene som ”Third Culture Kids”.
Derfor inviterer Dansk Missionsråd til temadag om globale nomader den 7. november 2014.
Dagen vil bestå af skiftevis foredrag, diskussion og case eksempler, som alle vil belyse, hvordan de mange skift og overgange, særligt tilbagevenden til hjemlandet påvirker livet for de tre-kulturelle børn, hvilke ligheder der er mellem tre-kulturelle børn og monokulturelle børn og hvilke langtidskonsekvenser – positivt og negativt, der kan være for de globale nomaders livsstil.
Support til tværkulturelle familier
Årets foredragsholder på temadagen er Marion Knell, som gennem mange år har arbejdet i Global Connections med særligt fokus på udsendte familier og børn.
Marion Knell har rejst og arbejdet med udsendte familier, mest i Mellemøsten og som ansat hos Arab World Ministries og Global Connections. Hun har været specielt involveret i support og træning i tværkulturelle familier.
Marion Knells første bog ”Families on the Move – growing up overseas and loving it” fra 2002 omhandlede forældrerollen i en tværkulturel familie.
Hendes anden bog ”Burn-up or Splash Down – the survival guide to re-entry” fra 2007 fokuserede på tilbagekomsten for udsendte.
Marion Knell holder kurser internationalt om udsendtes familieliv, tværkulturelle overgange og hjemvendelse.
Praktisk info:
- Sted: Søsterstuerne, Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 1, 2000 Frederiksberg.
- Dato: 7. november 2014
- Pris: For deltagere fra DMR’s medlemsorganisationer koster deltagelse 200 kr. per person, for ikke-medlemmer 550 kr.
- Tilmelding: Til Birgitte Pedersen, [email protected], senest fredag d. 31.oktober.