Kulturens weekendguide: Julegaver fra Latinamerika, støtte til Læger uden Grænser og Middelhavsfusion

Forfatter billede

Julemarked med latinamerikansk dans, cubanske gæster til lørdagskoncert på Global og musikskoleelevers støttekoncert til fordel for Læger uden Grænser. Det er blot et lille udvalg af weekendens begivenheder.

ARRANGEMENTER

Latinamerikansk julemarked på Nørrebro
På julemarkedet vil der være boder med kunsthåndværk, julepynt, tøj og produkter fra Latinamerika. Dansegruppen Raíces Latinas optræder med traditionelle danse fra det smukke kontinent. Og i VerdensKulturCentrets café, Café Baggården, sælges mad og julespecialiteter fra hele Latinamerika.

Julemarkedet arrangeres i samarbejde med Building Communities og Raíces Latinas.

Tid: Lørdag 13. december kl. 12
Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N
Entre: Gratis

MUSIK

En fod på begge sider af Middelhavet: Fusionsmusik med Temenik Electric, Frankrig
Temenik Electrics medlemmer har baggrund i Nordafrika, og forsanger Mehdi Haddjeris arabiske tekster beskæftiger sig i udbredt grad med regionens sociale og politiske problemstillinger

Mehdi Haddjeri siger: “We have one foot on both sides of the Mediterranean sea. We are the children of the rock and pop era but we are also children of the chaabi and the oriental music world.”

Tid: Fredag 12. december kl. 21.00
Sted: Global CPH, Nørre Allé 7, København N
Entré: 80 kr (forsalg 70 kr, studerende 60 kr)
Billetter: http://www.globalcph.dk/
 

Special guest fra Cuba: Son Puntillas spiller son-musik
Son Puntillas er et af Danmarks mest populære latin-orkestre og har flere gange tidligere besøgt Global med deres blanding af salsa, charanga og son. Son-musikken stammer fra Cuba og er en intens og dansevenlig musik, der kombinerer den spanske musiktradition med afrikanske rytmer og percussion-intrumenter. Denne aften har Son Puntillas den cubanske sanger Ariel Turiño med som “special guest”.

Den cubanske sangerinde Irina Alberdi synger boleros og traditionelle cubanske sange akkompagneret af guitaristen Christian Sievert og den chilenske perkussionist Rodrigo Labarca.

Tid: Lørdag 13. december kl. 21.00
Sted: Global CPH, Nørre Allé 7, København N
Entré: 80 kr (forsalg 70 kr, studerende 60 kr)
Billetter: http://www.globalcph.dk/
 

Læger uden Grænser får støtte fra Musikefterskole på Vega
Entreen går ubeskåret til Læger uden Grænsers katastrofefond, når Musikefterskolens elever inviterer til People Help People. Per Vers og One-Eyed Mule gæsteoptræder Titlen på koncerten er hentet fra Simon Aldreds sang ”People Help The People”. Varm op til koncerten i VEGA med Birdys smukke version af sangen. 

People help People
Tid: Søndag 14.december kl. 13:30
Sted: Store Vega

Entre: Betal så meget, du vil.

Vestafrikanske/danske stjerner på Mojo: African Night
Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund genoptager projektet African Night. Percussionisten Ayi Solomon er fra Ghana, men har igennem flere år boet i Danmark. I sit hjemland lærte han sig selv at spille. Siden han kom til Danmark i begyndelsen af 80’erne, har han optrådt som sideman i danske bands. Togolesiske Alain Apaloo indgår også i en række interessante konstellationer på den danske jazz- og verdensmusikscene. Sammen med Gorm Bülow (keys), Morten Ankerfeldt (b) og Rasmus Lund (d) inviterer de to vestafrikanske musikere til en tirsdag aften i musikkens tegn.

Tid: Tirsdag 16. december 2014, kl. 21.30.
Sted: Mojo Blues Bar, Løngangsstræde 21 C, København K
(Fri entré)

FILM

Råt forstadsmiljø i Paris set med pigeøjne
“Meget stærk og kras film om pigebander i Paris. Victory tager imod slag, rejser sig op og kæmper for at kunne være sin egen kvinde. Men ikke uden konsekvenser og dybe sår på kroppen.” Sådan skrev Morten Ranum om filmen Girlhood, der kunne være et bud på en varm eftermiddag i biografmørket.

GIRLHOOD
En film af Céline Sciamma

Empire Bio, Guldbergsgade 29F, 2200 København
Mere info: www.empirebio.dk

Filmen vises i øvrigt i en række biografer landet over i København, Ishøj, Aarhus, Aalborg og Kolding
 

KUNST

Safari i Østafrika oversat til kunstværker: Rita Juul i Aarhus
Den danske billedkunstner Rita Juul præsenterer motiver fra hendes rejser i Kenya og Tanzania. Hun er lokalt kendt for at stå bag Vordingborg-kalenderen, men i denne udstilling i forretningen My Trunk stammer motiverne fra hendes mange rejser i Kenya og Tanzania, hvor hun altid rejser med sin skitseblog.

Tid: Fre. 10. oktober til tir. 30. december 2014, kl. 10. 
Sted: 
My Trunk, Borggade 3, Aarhus C
Fri entré