27. august 2016
Læsetid: < 1
35-årige Pola Rojan Bagger er især kendt fra sit arbejde som journalist på TV 2 og fra analyser og debatter om bl.a. udenrigspolitik og Mellemøsten.
Ansat på TV 2 siden 2012, hvor han hovedsageligt skrev om Tyrkiet (han har tyrkiske rødder) og regionen i øvrigt. Både indenrigsforhold og om udenrigs- og sikkerhedspolitik.
Senest forfatter på en rapport fra DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) om Tyrkiets aktuelle udenrigspolitik og har fra 2010 til 2012 arbejdet som Jyllands-Postens faste Tyrkiet-korrespondent med base i Istanbul.
Som en del af kommunikations- og kampagneteamet i Mellemfolkeligt Samvirke bliver Pola Rojan Bagger samtidig talsperson for organisationens indsats for unge og demokrati i Mellemøsten.
“Vil ændre noget ude i virkeligheden”
Han "tror fuldt og fast på, at jeg i mit nye job er tættere på at kunne ændre ved noget ude i virkeligheden, end jeg har været tidligere i min karriere. Det er vigtigt for mig".
"Desuden er det for mig et enormt privilegium at få lov at arbejde med Mellemøsten professionelt på vegne af en organisation, der gør en forskel i en region, alle bare taler om", gør han gældende.
Pola Rojan Bagger er uddannet cand.comm. i journalistik og offentlig administration fra Roskilde Universitet (RUC). Han er gift og har to børn.
Han har også skrevet en journalistisk fortalt fagbog om Tyrkiets politiske historie.
Med "Ergenekon – Tyrkiet Bag Facaden" debutterede Rojan nemlig som forfatter i april 2010. I bogen beskriver han sider af Tyrkiets nære fortid og nutid som ellers er ukendt for den danske offentlighed.
Det er beretningen om dødspatruljer, kupgeneraler, narkobaroner, lyssky efterretningstjenester, militante ultranationalister, en beskidt borgerkrig og en fejlslagen nationalstat.
Historierne er eksempler på, at virkeligheden i mange tilfælde overgår fiktionen.