Elsebeth Krogh kommer fra en stilling som direktør for Organisationen for Oprindelige Folk (IWGIA), hvor det kun bliver til otte måneder i spidsen.
Den 60-årige cand.scient. har mere end 25 års erfaring inden for internationalt udviklings- og menneskeretsarbejde i så forskellige lande som Zimbabwe, Afghanistan, Honduras og Kazakhstan. Derudover har hun solid ledelseserfaring.
Herhjemme har Elsebeth Krogh haft ledende stillinger hos Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun var international chef, og i rådgivningsfirmaet COWI, ligesom hun 2012-2016 var direktør for Center for Kultur og udvikling (CKU) i det indre København, som Venstre-regeringen lukkede helt fra årsskiftet.
Her var hun ansvarlig for kultur- og udviklingsprojekter i 12 Danida-lande. Hun har en Executive MBA og bor privat i københavnerbydelen Valby.
Ifølge Eva Grambye, der er international direktør ved Institut for Menneskerettigheder, er ansættelsen af Elsebeth Krogh et scoop.
”Denne afdelingslederstilling kræver både stærke lederevner og en exceptionel god forståelse for arbejdet med menneskerettigheder over hele verden. Elsebeth mestrer begge kategorier, og derfor er vi meget glade for at få hende med på lederholdet”, siger Eva Grambye – mere om Grambye her.
Elsebeth Krogh ser også selv frem til at indtage den nye rolle.
”Instituttet nyder høj troværdighed og gennemslagskraft internationalt, og jeg glæder mig til at blive en del af dets vigtige arbejde”, siger hun.
Elsebeth Krogh har første arbejdsdag i instituttet på Wilders Plads d. 1. februar 2017. Mere om den nye arbejdsplads her
Læs mere om den nye afdelingsleder i omtale i Globalnyt her og find flere oplysninger på LinkedIn
"Ikke farvel til arbejdet for oprindelige follk"
IWGIA, som Elsebeth Krogh snart forlader, har siden 1968 været fortaler for verdens oprindelige folk, der tæller over 350 millioner mennesker i verden såsom inuitterne i Grønland, masaierne i Østafrika, karénerne i Thailand og indianerne i Peru.
Organisationens verdenssekretariat ligger i Classensgade på Østerbro i København – mere på www.iwgia.org
”IWGIA har opnået flotte resultater og har unik international rækkevidde og gennemslagskraft. Det skyldes ikke mindst et sekretariat med dedikerede medarbejdere. Når jeg vælger at takke ja til et drømmejob på Institut for Menneskerettigheder, er det ikke et farvel til arbejdet med oprindelige folks rettigheder,” siger Elsebeth Krogh.
IWGIA’s bestyrelse beklager hendes afgang:
”Vi er meget glade for det arbejde, Elsebeth har gjort for IWGIA, og de processer, der er sat i gang. Bestyrelsen bakker stærkt op om sekretariatets arbejde for at sikre, at der ikke tabes momentum,” udtaler Frank Sejersen på vegne af bestyrelsen.
En overgangsledelse sættes ind på IWGIA, indtil den rette kandidat til jobbet som direktør for IWGIA bliver fundet.