47-årige Louise Stigsgaard, der er ansat på en to-årig kontrakt, har tidligere arbejdet for DR, været Mellemøst-korrespondent, USA-korrespondent og debatredaktør på Berlingske.
Hun er cand.phil. i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet og Université Paris Diderot og uddannet i journalistik på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.
Hun var ansat på Berlingske frem til 2016, hvor hun dækkede brudflader i samfundet fra bladets indlandsredaktion.
Hun skrev om flygtninge og integration. Og dækkede religion, radikalisering og terror i fortsættelse af at hun havde været Berlingskes korrespondent i Jerusalem, hvorfra hun i fire år beskæftigede sig med den urolige region.
Louise Stigsgaard har nok sønderjyske rødder, men tilsammen boet ti år i Jerusalem, Beirut og New York og som korrespondent dækket Mellemøsten, USA og international politik.
Hun har udover Berlingske bl.a. skrevet for Weekendavisen, International New York Times og Narratively. Og læst international politik på Harvard Universitet i USA.
Her tidslinje:
2004-16: Journalist på Berlingske.
Fra 2012 til efteråret 2014 skrev og redigerede Louise Stigsgaard artikler om Mellemøsten, udvikling, Syrien, flygtninge, radikalisering, demokrati og international politik for Berlingske, Weekendavisen og internationale medier med base i Beirut.
Skrev fra 2010 til 2012 om amerikansk politik, FN, kultur og internationale forhold fra New York.
Var fra 2006 til 2010 Berlingskes Mellemøst-korrespondent med base i Jerusalem. Dækkede udviklinger i hele Mellemøsten og skrev nyheder, features, analyser og kommentarer om politik, demokrati, økonomi, terror og kultur.
Før tiden som Mellemøst-korrespondent var hun souschef på kronik- og debatredaktionen på Berlingske. Medlem af lederpanelet.
2003-2004: Journalist på Orientering, DR-Nyheder, Danmarks Radio og dækkede international politik og menneskerettigheder.
2001-2002: Journalist på Radioavisen og P3-Nyhederne, DR-Nyheder, Danmarks Radio. Dækkede dansk politik, internationale forhold og kultur.
1999-2001: USA-korrespondent for dagbladet Aktuelt med base i New York. Dækkede det amerikanske præsidentvalg og skrev nyheder, features, analyser og baggrund om amerikansk politik, FN, kultur og Wall Street.
1998-1999: Journalist på Weekendavisen. En del af tiden også debatredaktør.
Uddannelse
April 2013: Story seminar i udvikling af journalistik, sprog og nye fortælleformer i New York med Robert McKee.
2002-2003: Nieman Fellow på Harvard Universitet i Boston, USA. Nieman programmet udvælger hvert år 12 amerikanske og 12 internationale journalister og redaktører til fellowshippet. Læste international politik, udvikling, menneskerettigheder og innovation.
1998: Cand. phil. i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet, top 5%.
1996-1997: Diplomuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole.
1994-1995: Litteratur- og kommunikationsstudier på Université de Paris VII Jussieu i Paris med et Erasmus stipendium fra Europa Kommissionen.
1994: Bachelorgrad i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet.
Også en digital redaktør
"Udvikling"s redaktion udgøres dertil af digital redaktør Janne Louise Andersen, som blev ansat pr. 1. august 2016.
Janne L. Andersen har en BA i antropologi fra Københavns Universitet og MA i journalistik med fokus på digitale medier fra Hofstra University i New York. Den 34-årige mediearbejder er tidligere redaktør af webmagasinet http://detarabiskeinitiativ.dk/ og har bedrevet kulturjournalistik fra USA og Mellemøsten, Nord- og Østafrika.
I redaktionen indgår også studentermedarbejder Cecilie Vittrup Flensborg, som læser journalistik og kommunikation på RUC.
”Vi er i fuld gang med at udvikle Danmarks globale magasin – både på print og online – og glæder os til at høre verdens bedste læseres input og ideer i processen”, hedder det i en nytårshilsen til læserne af Udvikling.
Kun fem gange fra 2017
Udvikling udkommer i et oplag på ca. 20.000 eksemplarer seks gange om året – dog kun fem gange fra 2017.
Magasinet har godt 14.000 abonnenter, hvoraf omkring 500 er bosat i udlandet. Der udsendes også 500 magasiner til de danske ambassader rundt om i verden, skriver udenrigsministeriet i en omtale.
Privat bor Louise Stigsgaard Nissen nu hjemme i Danmark, nemlig på Vesterbro i København, med sin mand, Marcus Rubin (46), der også er journalist og deres to døtre, Lea på seks og Julie på fire.
I september 2016 udgav hun den roste debutroman "Natten er fuld af lys” på forlaget People's Press (300 sider, 250 kr.) – se TV-interview med hende under Bogforum i fjor på
http://www.tv2lorry.dk/bogforum/flere-sider-af-louise-stigsgaard-10
Louise Stigsgaards roman handler om journalisten Sara, der bor i Beirut med sin familie, da hun hvirvles ind i efterforskningen af drabet på en amerikansk journalist.
Stigsgaard og Beirut
Alt for Damerne bragte et interview med hende i oktober i fjor om tiden i Beirut, hvor ugebladet beskrev den libanesiske hovedstad sådan:
"Beirut er på mange måder en kontrasternes by, hvor Østen møder Vesten, og mange religioner bor side om side – med alle de sammenstød, det giver. Men det er også en smuk by lige ud til Middelhavet".
"Louise og hendes familie boede i det kristne område Achrafieh, der stadig afspejler, at Beirut tidligere blev kaldt Mellemøstens Paris. Her er franskinspireret arkitektur, boulangerier, små cafeer og elegante kvinder."
"Her udspiller en stor del af Louises bog sig også, og i den møder man en anden side af Mellemøsten, end den medierne oftest præsenterer os for.
Forfatterinden siger bl.a. i interviewet:
"Der er virkelig sådan en arabisk nysgerrighed og venlighed. Når der er ro, så er det den menneskelige varme og folks gæstfrihed, som præger byen. Folk inviterer meget en hjem og inviterer en ind".
"Vi gik tit ned igennem byen med børnene, og det tog så lang tid, fordi folk fra de forskellige butikker hiver fat i en og spørger, om man vil have kaffe, og om børnene vil have kage. De er utroligt interesserede og venlige. Det er lidt som at gå rundt i København eller Paris i 60'erne eller 70'erne".
"Selv hvis man er i en flygtningelejr, hvor folk ikke har noget, så insisterer de på, at man skal have en kaffe, og hvis de kun har få kager, så insisterer de på at give en af kagerne til gæsten. Der er virkelig sådan en gæstfrihed som er meget fascinerende", berettede hun overfor Alt for Damerne.
Mere om den forrige redaktør, Stefan Katic, og tidsskriftet Udvikling på
https://globalnyt.dk/content/danidas-magasin-skal-have-ny-redaktoer