I disse uger fejrer Danmarks største bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, 9 års fødselsdag. Og ifølge en dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik for Stop Spild Af Mad udført i forbindelse med Folkemødet, går kampen mod madspild i den rigtige retning.
Op mod halvdelen af danskere (44,5%) siger, at deres husstand har større fokus på madspild i dag end for 1 år siden. Og især er yngre danskere (i alderen 16 til 29 år), folk med videregående uddannelser, kvinder samt nordjyder ifølge undersøgelsen optaget af indsatsen mod madspild.
Halvdelen af danskere (49,9%) har fortsat det samme fokus på madspild i dag som for 1 år siden.
Guide til hvad du kan spise efter datoudløb
Men den flotte udvikling opstår ikke af sig selv, og der er stadig meget madspild at mindske i de danske køkkener, skriver Stop Spild Af Mad i en pressemeddelelse.
Derfor lancerer organisationen nu en ny guide til fødevarer, som sagtens kan spises, selvom den påtrykte dato er overskredet.
Guiden er udviklet af de to ambassadører for Stop Spild Af Mad, Kirsten Høgh Fogt og Anne Marie Fogh Larsen, som er lærere på Suhrs Højskole.
Baggrunden for guiden er, at mange madvarer sagtens kan bruges og spises, selvom den påtrykte dato er overskredet.