Handlen med vilde dyr har de seneste år været stærkt stigende, og det er delvis det økonomiske boom i Asien, som er skyld i stigningen. Den har nået et niveau vi aldrig tidligere har set, skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse mandag.
Dyrene handles både levende og døde. De handles til underholdning, som eksotiske kæledyr og deres kropsdele anvendes i traditionel medicin.
Hvert år konfiskeres et stort antal vilde dyr. Ifølge Washington-konventionen (CITES) blev der mellem 2010 – 2014 konfiskeret mere end 64.000 vilde dyr.
Men en undersøgelse, som World Animal Protection har lavet sammen med Oxford Universitet, afslører, at tallet sandsynligvis er langt større blandt andet fordi, ikke alle tal på konfiskerede dyr bliver indrapporteret af de relevante myndigheder.
Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection i Danmark, siger:
"Det er sørgeligt og grotesk at vilde dyr, herunder truede dyrearter, reduceres til en handelsvare, som man på det illegale marked kan købe på lige fod med en vare i et supermarked. Og så er det dybt foruroligende, at antallet af vilde dyr, som indgår i den verdensomspændende handel er stigende".
Varan-penisser, bjørnepoter og skældyr
World Animal Protection har for nyligt afsløret, at nogle varan-arter er i fare for at uddø i naturen, da deres penisser bliver solgt på steder som Amazon og eBay som den sjældne planterod Hatha Jodi, der bruges i religiøse ceremonier og som menes at bringe held.
I UK og USA kan de illegale varan-penisser have en markedsværdi på op til 420.000 kr.
Skældyret er det mest handlede dyr og er nu en af de mest udrydningstruede arter af pattedyr i verden.
Dyrene er eftertragtede på grund af de skæl, deres krop er dækket af, som man mener har en helbredende virkning.
Selvom der ikke er nogen form for medicinske beviser for denne påstand, bliver titusinder af skældyr indfanget fra naturen og solgt illegalt til brug i traditionel asiatisk medicin i lande som Vietnam og Kina.
I Asien kan bjørnepoter sælges for 450-1200 kr. på det sorte marked. Efterspørgslen på den type produkter er hvert år skyld i omfattende lidelser hos vilde dyr i Asien.
|