DUF får 17 millioner til udviklingsarbejde

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Torsdag fremlagde regeringen sit udspil til en ny finanslov, og for DUF betyder det en stigning fra 12 millioner kroner til 17 millioner kroner på det internationale område.

”Vi er rigtig glade for, at regeringen vil bakke op om det store arbejde, som de frivillige i DUFs medlemsorganisationer laver. Det større tilsagn giver vores medlemsorganisationer mulighed for at udvikle og gennemføre flere og nye internationale projekter. Det er vi naturligvis glade for, fordi vi kan se den store udvikling og opblomstring, der sker med både de danske og udenlandske organisationer, når de engagerer sig i fælles projekter,” lyder det fra Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

Medlemsorganisationernes projekter har fokus på at styrke unges organisering og deres muligheder for at øve indflydelse på de samfund, de indgår i. Og de internationale projekter udvikler ikke kun organisationerne, men udvikler og danner også de unge engagerede og gør dem til fremtidens forandringsagenter.

Ud over en øget støtte til projekterne mellem DUFs medlemsorganisationer og deres partner organisationer skal det øgede tilsagn benyttes af DUF til at administrere et udvidet ungdomsdelegatprogram som led i udmøntningen af anbefalingerne fra Udenrigsministeriets ungereview fra 2017.

Du kan møde DUFs nuværende ungdomsdelegat Clara Halvorsen til fyraftensmøder om verdensmålene i både Aarhus og København.