Den Katolske kirke vender fossile brændsler ryggen

interior_of_st_andrews_catholic_church_in_roanoke_virginia
Forfatter billede

I anledningen af markeringen af den romersk-katolske helgen, Skt. Frans af Assis’ død har mere end 40 katolske organisationer verden over frasagt sig deres investeringer i fossile brændsler og opfordret flere til at følge trop. Dette er således det største frasalg fra en trosretnings side nogensinde.

Selvom summen af frasalget ikke er offentliggjort, er der fire gange så mange grupper med i frasalget i forhold til den katolske kirkes tidligere rekord. Ydermere strækker dette frasalg af fossile brændsler sig over 5 kontinenter.

En af de bærende kræfter bag, Global Catholic Climate Movement har udtalt følgende i forbindelse med frasalget: “The joint divestment from fossil fuels is based on both their shared value of environmental protection and the financial wisdom of preparing for a carbon-neutral economy.”

I forbindelse med denne sag, har en talsperson for den tyske, katolske bank, Caritas, udtalt, at banken der er god for 4,5 milliarder euro, ligeledes planlægger at frasælge dens aktiver i gas og olie. Dermed ser der ud til at tegne sig et billede af en katolsk kirke, der er ved at leve op til sit globale ansvar.

Den nye attitude fra den katolske kirke er da heller ikke gået ubemærket hen. Således udtaler Christiana Figueres, der var med til at forhandle Parisaftalen på plads for FN, at “I hope we will see more leaders like these 40 Catholic institutions commit, because while this decision makes smart financial sense, acting collectively to deliver a better future for everybody is also our moral imperative.”