40-årige Trine Bang kommer fra jobbet som programkoordinator for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og har før været festivalchef for Århundredets Festival i Århus fra 2012. Se meget mere om hende på
https://dk.linkedin.com/in/trine-bang-934b8195
“Trine Bang har stor organisatorisk erfaring i krydsfeltet mellem politik, kultur og erhverv, hvilket gør at hun forstår at skabe gode forbindelser og har et særdeles relevant netværk”, hedder det i en pressemeddelelse.
“Samtidig har hendes kulturerfaring givet hende en solid ballast til at løfte Kulturmødet ind i fremtiden som en national begivenhed med internationalt format”, anfører Hans Ejner Bertelsen, formand for bestyrelsen og borgmester i Morsø Kommune.
Venstre-borgmesteren i Nykøbig Mors fik et forrygende resultat ved kommunalvalget i november, hvor hans parti gik frem og vandt absolut flertal i byrådet.
Han leder samtidig en kommune, hvor det internationale arbejde har rødder langt tilbage, således blev Morsø U-landsforening stiftet i 1980 – se mere på http://morsoeu-landsforening.dk
Vil sikre kant, relevans og kvalitet
Som programkoordinator for Aarhus 2017 har Trine Bang arbejdet på tværs i organisationen med programudvikling, produktion, fondssøgning, strategi, kommunikation og presse.
Derudover har hun været med til at udfærdige store fondsansøgninger, bidraget til den strategiske forretningsplan, arbejdet strategisk med 19 kommuner og fungeret som talskvinde for Aarhus 2017 i nationale og internationale medier.
“Det motiverer mig dybt at gøre Kulturmødet Mors til den kraft, der holder kulturdebatten i live i hele Danmark. Derudover tænker jeg at mit drive og min erfaring kan jeg være med til at sikre, at Kulturmødet Mors bliver en dagsordensættende national begivenhed med kant, relevans og kvalitet”, fortæller Trine Bang som kommende direktør.
Udvikling af organisationer og kulturbegivenheder
Trine Bang har været en aktiv del af udviklingen hos Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 fra et mindre sekretariat til en stor organisation med mere end 40 medarbejdere og 4.500 frivillige.
Ulla Astman, næstformand i bestyrelsen og genvalgt regionsrådsformand for Socialdemokratiet i Region Nordjylland, siger om den nye direktør:
“Hendes erfaring med at udvikle velfungerende organisationer og kulturbegivenheder, der henvender sig til en bred målgruppe, er noget af det, som virkelig tiltaler os”.
“Især hendes forståelse for spændingsfeltet mellem det folkelige og det finkulturelle er en hårfin balance, som vi ved, at hun evner. Derudover har hun en positiv og smittende personlighed, som naturligt matcher Kulturmødets nuværende organisation”.
Trine Bang starter for fuld kraft pr. 1. februar 2018 – og vil i perioden op til have interne møder med nøglepersoner i organisationen for at sikre en god overlevering.
Udkantskommune som kulturmidtpunkt
DR online skrev om ø-kommunen i Limfjorden op til kommunalvalget:
Mors har med Kulturmødet bevist, at en udkantskommune kan være festlig, nytænkende og et kultur-midtpunkt. Samtidig har det været med til at sætte en stopper for den massive fraflytning, der har været.
Det tre dage lange arrangement er blevet et fyrtårn, som har skabt omtale, sammenhold og ikke mindst stolthed hos morsingboerne. Spørger man politikerne, er det kulturarrangementer som dette, der skal løse kommunens største problem: fraflytning.
FAKTA: KOMMUNEN
- Indbyggertal: 20.600
- Rådhuset ligger i Nykøbing
- Kommunen fusionerede ikke med andre ved strukturreformen i 2007
- Gennemsnitsindkomst: 263.783 kr./pers. Nummer 92 ud af 98 på listen over de rigeste kommuner målt på borgernes indkomst.
- Befolkningsudvikling de seneste fire år: -529 personer (-2,5%)
I mange år har affolkning været et stort problem på Mors, men det ser ud til, at kommunen har fået sat en prop i hullet- måske i takt med Kulturmødets vokseværk.
Siden januar 2016 er ’kun’ 18 borgere flyttet fra Limfjordsøen. Derudover er flere ressourcestærke borgere med job eller uddannelse kommet til (Danmarks Statistik).
Fremgangen har stor betydning for kommunens budget for næste år, der for første gang i lang tid ikke kræver besparelser.
Fakta om Kulturmødet
Kulturmødet Mors 2018 løber af stablen 23.-25. august i Nykøbing Mors. I løbet af året vil der være optaktsarrangementer rundt om i landet.
I 2017 deltog ca. 23.000 gæster i Kulturmødets 48 timer, hvor flere end 450 kunstneriske oplevelser og gratis arrangementer forsøgte at pirre folks nysgerrighed og udfordre besøgendes kulturholdninger. Se mere på http://kulturmoedet.dk/forside.aspx#0?end=15
- Trine Bang, træffes på tlf. 41 85 41 46 og e-mail: [email protected]