I Danmark bliver der to ansøgningsfrister: 3. maj 2018 og 31. januar 2019. Der kan søges mellem 40.000 og 220.000 danske kroner pr. organisation. To organisationer kan sammen søge op til 440.000 kr.
Hvis man får en bevilling, indgår man samtidig i et læringsforløb med de andre bevillingshavere, skriver CISU i sit seneste nyhedsbrev torsdag.
Der bliver holdt lancerings seminar med nærmere info om de endelige retningslinjer, ansøgningsformater mm. den 5. marts i København og 7. marts i Aarhus. For at interesserede ansøgere allerede nu kan begynde at designe en indsats, følger her de foreløbige rammer for puljen.
Download den samlede tekst her eller læs mere herunder.
Baggrund
CISU har tidligere gennemført et oplysningsprojekt sammen med bl.a. hollandske Wilde Ganzen, der hed ”Reframing the Message”.
Reframing projektet gik ud på at styrke og kvalificere den måde, der bliver lavet oplysning og kommunikation på i udviklingsbranchen. Projektet arbejdede med at skabe større bevidsthed om:
- Hvilke budskaber, vi sender
- Hvilke billeder, vi bruger
- Hvilke værdier, vi formidler gennem vores kommunikation
- Hvordan vi involverer partnerorganisationer fra u-lande mere i vores formidling i Danmark – både som fortællere og sparringspartnere
- Hvilke større sammenhænge og strukturer (nationale, regionale eller globale) er med til at skabe de situationer, vi beskriver eller arbejder med
Se en kort animation om projektet eller hent kursusmaterialet fra projektet på danskeller engelsk.
I det nye projekt – FRAME, VOICE, REPORT! – er hollandske Wilde Ganzen igen med, og CISU bygger videre på principperne fra Reframing projektet. De fire andre partnere bidrager også med hver deres erfaring:
KEPA (Finland) har arbejdet eksplicit med, det de har kaldt ”Enhancing Southern Voices” både ift. partnere ude og diaspora organisationer i Finland, og CISUs sydeuropæiske partnere COP (Piemonte, Italien), Lafede (Catalonien, Spanien) og RESACOOP (Auvergne – Rhône-Alpes, Frankrig) har arbejdet med at styrke samarbejdet mellem udviklingsorganisationer og journalister.
Dertil er der udformet et værdisæt for god udviklingskommunikation – kaldet ”Vade Mecum”, der ligger tæt op af Reframing principperne og konstruktiv kommunikation.
Disse erfaringer spiller alle ind i FRAME, VOICE, REPORT! – nu specifikt i forhold til oplysning om verdensmålene.
Dagsorden 2030: Alt hører sammen
Verdensmålene (dagsorden 2030) bygger på en erkendelse af, at bekæmpelse af både klima problematikker, fattigdom og ulighed handler om globale sammenhænge, hvor alle borgere, institutioner og lande over hele verden har et ansvar.
Denne tilgang ligger fuldstændig i forlængelse af det fokus, Reframing projektet havde på de underliggende årsager til fattigdom.
Rationalet bag projektets design er, at CISU nu har vi arbejdet og fået erfaringer med Reframing (Framing), med at involvere partnere og andre ”stemmer” fra udviklingslande (Voices), og med at styrke journalisternes dækning af u-landsproblematikker i samarbejde med organisationer (Reporting).
Nu vil CISU stille puljemidler til rådighed til at gennemføre og handle på disse erfaringer. Deraf titlen: FRAME, VOICE, REPORT!
Krav og kriterier
Læringsforløb
De ansøgere, der får en bevilling, indgår automatisk i et fælles læringsforløb undervejs i udførelsen af projektet.
Læringsforløbet består af:
- Et opstartsseminar, hvor bevillingshavere deler formål og metoder med hinanden, og hvor både forvaltningsprincipper og ”Reframing” og andre metoder bliver nærmere defineret og diskuteret. På opstartsseminaret definerer bevillingshaverne også sammen, hvad der skal være indholdet af to efterfølgende kursusgange.
- To kursusgange, der kan behandle de emner, der er mest relevante for den specifikke gruppe af bevillingshavere. Det kan være tematisk ift. klima, migration og køn, men kan også være metodisk ift. reframing, samarbejde med journalister eller lignende.
- Peer Coaching mellem bevillingshavere
- Afslutningsseminar, hvor bevillingshavere deler resultater og erfaringer.
Opstartsseminar, peer coaching og afslutningsseminar er obligatoriske. Kursusgange frivillige.
Datoer for læringsforløbet vil ligge klar til lanceringsseminarerne den 5. og 7. marts.
Vide mere (endnu)?
Har man yderligere spørgsmål efter at have læst dokumentet ovenfor, er man velkommen til at ringe eller skrive til Maria Molde 6915 1968, [email protected] eller Helene Kannegaard 6915 1961, [email protected].