Indisk delstat hædres for omstilling til 100% økologi

beautiful_enchanting_sikkim
Thomas Jazrawi

Verdens første delstat med 100% økologisk landbrugsproduktion ligger i det nordlige Indien mellem Bhutan og Nepal.

Sikkim, hedder den, og den er nu blevet hædret med guldmedalje i prisen Future Policy Awards. 

Danmark får ligeledes en ærefuld placering med en delt sølvmedalje for den økologiske handlingsplan frem til 2020. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra World Future Council, der står bag prisen, som uddeles årligt på baggrund af vurderinger af grønne politiske initiativer i hele verden. 

Priserne for 2018 bliver officielt uddelt mandag i Rom, hvor FN’s landbrugsorganisation (FAO) vil være vært. 

100% økologisk

Sikkim er den første økologiske delstat i verden, lyder det i World Future Council’s pressemeddelelse. Alt landbrugsjord indenfor statsgrænsen er certificeret økologisk. 

Samtidigt er brug af pesticider forbudt. Omstillingen har ligeledes haft fokus på sundhed, uddannelse, udvikling i landområder og bæredygtig turisme. 

Det har haft sine fordele, da omstillingen har hjulpet 66.000 familier og da antallet af turister er steget med 50% mellem 2014 og 2017, fremgår det af præsentationen. 

Danmarks økologiplan vinder sølv

Der bliver også hæder til Danmark ved ceremonien i Rom mandag. Den danske 2020-plan for økologi vinder nemlig en sølvmedalje sammen med initiaitver fra Brasilien og Ecuador. 

Danmarks handlingsplan for økologi er gældende fra 2011 til 2020, og bliver fremhævet for at resultere i verdens højeste andel af økologiske varer på markedet, mens næsten 80% af danskerne vælger økologi.  

Brasilien deler sølvmedaljen med Danmark for et initiativ, der har øget myndighedernes indkøb af økologiske produkter, mens Ecuadors sølv uddeles for at forbedre fødevaresikkerheden, indkomster og økosystemer med støtte til urban gardening.