Som de fleste journalister er Tarek Omar drevet af en idealisme. Overskriften for ham i den nye stilling som pressechef er derfor ”en verden fri for tortur”. Med en flygtningebaggrund, hvor familien kom til Danmark i 1980’erne fra Libanon, er arbejdet hos Dignity endnu mere meningsfyldt for ham.
I knap 10 år har Tarek Omar siddet hos Politiken, sidst i rollen som debatredaktør. Avisen har i høj grad været med til at udlære ham som journalist. Den baggrund tager han med sig i den nye stilling, når han nu skal sidde på den anden side af bordet. Han ser frem til at prøve kræfter med noget andet og lære institutionen at kende.
Dignity har for nyligt fået ny direktør, Rasmus Grue Christensen, og med de nye kræfter følger en stemning af at ville rykke noget og sætte nogle dagsordener på de kerneområder, Dignity har, beskriver Tarek Omar.
”Det grundlæggende rehabiliteringsarbejde med nogle af de mest udsatte mennesker vi har – at kunne give dem nogle værktøjer til at kunne leve videre og få meningsfyldte liv, det er kun én af husets flere indsatser, som jeg har stor respekt for, og glæder mig til at videreformidle og sætte fokus på i den offentlige samtale,” siger han til Globalnyt.
Skiftet fra mediebranchen til NGO-verden betyder også at Tarek Omar går fra at sortere bredt i holdninger, til at repræsentere en organisation med en række dagsordener. I den forbindelse arbejder han ud fra ledetråden: du skal aldrig sælge en historie, du ikke selv ville bringe.
Ud over arbejdet som journalist, har Tarek Omar udgivet to bøger, ‘MuhameDANEREN’ (2011) og ‘Sønner af mænd’ (2015)