Giv en julegave til Globalnyt

jul_pa_globalnyt
Laurits Holdt

13. december 2019

Frem til jul appellerer vi til læserne om at sende 200 kroner eller mere vores vej. Vi har brug for mindst 100 donationer.

Klik her for at blive en af de 100

Siden vi begyndte dette års juledonationskampagne, har vi modtaget 47 donationer. De fleste har givet 200 kroner – enkelte har givet mere. Nogle har også givet mindre end 200 kroner.

Vi er glade for alle donationerne, uanset størrelsen, for de hjælper os til at kunne blive ved med at levere nyheder fra den store verden og fra den danske bistandsverden.

Vi har som minimum brug for 100 donationer à 200 kroner eller mere. Det kræves nemlig for at foreningen Globalnyt, som driver nyhedstjenesten, kan bevare sin status som almennyttig forening. Fordelen ved dette er, at vi som almennyttig forening ikke skal betale skat og er berettiget til at modtage økonomiske bidrag, som giveren kan trække fra i skat.

Non-profit siden 2003
Globalnyt begyndte (som U-landsnyt.dk) i 2003 og har været en almennyttig tjeneste lige siden. Det betyder, at hver en krone vi modtager, går til at bringe flere og bedre historier om udviklingsbistand og udviklingen i verdens fattigste lande.

Vi bruger pengene på en lille stab af deltidsansatte journalister og redaktører, husleje og drift af vores kontor på Pile Allé på Frederiksberg, samt vedligeholdelse og udvikling af det tekniske.

Desuden arbejder vi på at opbygge en vis egenkapital, så vi har råd til større investeringer i webudvikling og journalistiske projekter.

Hvis du er interesseret i flere detaljer om vores udgifter, kan du finde dem i årsrapporten for 2018.

Klik her for at give en donation