Den nuværende pandemi med coronavirus har nemlig stort set stoppet alt rejseaktivitet og dermed besøg i parkerne.
Det er slemt for økonomier og menneskeskæbner.
Turistindustrien i det sydøstasiatiske land er nemlig også gået helt i stå.
”Elefanterne har i forvejen lidt hele deres liv fra de som unge med hårde metoder bliver trænet til at omgås turister. Og nu er de i fare for at sulte ihjel på grund af manglende indtægter fra turister,” fortæller Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.
I Chiang Mai, Thailands næststørste by, er 85 ud af 93 lejre for elefanter allerede lukket og 5.000 mennesker har mistet deres arbejde, oplyser dyreværnsorganisationen.
De såkaldte mahoutter, elefanternes ejere, har derfor ikke råd til at fodre de store dyr, der kræver store mængder af føde hver eneste dag.
”Mens verden lukker ned på grund af COVID-19 og turistindustrien er på fallittens rand, er det de vilde dyr, som aldrig burde have levet i fangenskab, der lider. De sulter og misrøgtes, fordi de nu er en enorm udgift i stedet for en indtægt for deres ejere,” siger Gitte Buchhave.
World Animal Protection støtter med føde, medicin og driftstilskud til lejre i det sydøstasiatiske land, som af organsationen er vurderet til at være elefantvenlige.
beretter National Geographic.
Alphonce Mallya, koordinator fra The Nature Conservancy, der støtter Enduimet, fortæller til National Geographic, at han forventer øget krybskytteri fra lokalsamfund.
rapporterer The New York Times. Både i Botswana og Sydafrika har der været adskillige drab på næsehorn de seneste uger.
Det usædvanlige er, at drabene sker i parker, der normalt tiltrækker mange turister.
”Disse dyr er ikke bare beskyttet af parkvagter. De er også beskyttet af turister,” fortæller Tim Davenport fra organisationen Wildlife Conservation Society, til den store amerikanske avis.
”Hvis du er krybskytte, går du ikke til et sted, hvor der er mange turister. Du går til et sted, hvor der er få af dem,” tilføjer han.