Der er Pride i København i denne uge. Ikke helt så synligt og festligt og farverigt, som det plejer at være, når regnbueflagene vajer overalt, arrangementer sætter spotlight på LGBT-rettigheder og gaderne fyldes af drags i pompøse rober og festglade LGBT+ personer og deres venner, inden det hele kulminerer med en flere kilometer lang parade gennem København lørdag. Sådan bliver det desværre ikke i år, hvor Priden som så meget andet er nedtonet kraftigt på grund af coronaudbruddet …. men helt aflyst er det ikke!
Som sædvanlig er der også debatter, arrangementer og andet, hvor næsetippen løftes og blikket vendes mod det store udland. Netop det blik er sjældent glemt af Copenhagen Pride under den gode Lars Henriksens formandskab, hvor der tidligere har været støtte, solidaritet og særlig fokus på blandt andre LGBT-personer fra Uganda, Tunesien, Pakistan og en lang række andre lande, hvor vilkårene er alt andet end nemme for de seksuelle mindretal. I årets onlineprogram finder man for eksempel fredag en debat om brugen af rugemødre – er det menneskehandel? Udnyttelse af fattige kvinder i udviklingslande? Og så siger arrangørerne, at de har fundet en digital løsning på udfordringen med at holde Pride Parade i disse coronatider. Find ud af mere på www.copenhagenpride.dk
Debatter, der har været holdt i løbet af ugen, kan stadig ses på YouTube
Episk historisk drama fra Nollywood
Du kan stadig nå at fange den nigerianske film ”Half of a Yellow Sun” i Cinemateket her i weekenden. Torsdag aften er det kun filmen, og hvis du kommer søndag eftermiddag, kan du også se en videooptagelse af den talk med deltagelse af ved lektor Bodil Folke Frederiksen i Cinemateket i mandags.
Filmen er baseret på Chimamanda Ngozi Adichies roman af samme navn. Ifølge Cinematekets omtale er der tale om et ”episk historisk drama for alle sanser” og ”et underholdende epos præget af farverige, skarpe vintage-rober, lækkert production design og A-skuespillere” ra den nigerianske filmindustri, Nollywood.
Vi følger to overklassesøstre, Kainene og Olanna, og deres respektive mænd gennem op- og nedture i Nigeria fra 1960 til 1970, hvor afkoloniseringen burde have sat Nigeria i fremdrift, men hvor resultatet dels blev en deling af landet (den østlige del, Biafra, fik selvstændighed i 1967). Alt dette beskrives i dokumentaristiske indklip i løbet af filmen.
Læs Globalnyts anmeldelse af filmen og omtale af mandagens talk her
Der er to filmvisninger tilbage i denne uge: Torsdag den 20. august kl. 21:30 (kun film) og søndag den 23. august kl. 14:00 (film + videooptaget talk).
Læs mere og bestil billetter hos Cinemateket
To timer på en balinesisk bar
Drømmer du dig væk til varmere himmelstrøg, men uden at kunne realisere rejseplanerne mod de eksotiske destinationer på grund af coronarestriktionerne? Så er der håb forude.
Normalt er stedet kun for gæster på det femstjernede hotel Manon Les Suites Guldsmeden. Men en gang imellem åbner Manon’s terrasse op for alle, der har lyst at opleve lidt balinesisk stemning midt i København.
På hotellets andensal ligger det fineste poolområde, hvor der hersker ægte Balistemning med grønne planter, musik og store strandsenge, man ligge og slange sig i.
Denne lørdag spiller Jasmin Gabay Kvartet på Manon’s terrasse. Jasmin synger jazz med kærlighed til den gode melodi og baggrund på både gospel, soul og pop. Hendes melodiske fortællinger er udadvendte og alligevel fordybende, med et ønske om at skabe nærvær, røre lytteren og gøre sangene relevante for publikum.
Lørdag 22. august 2020 kl. 16.00 – 18.00
Hotel Guldsmeden, Gyldenløvesgade 19, 1600 København V