Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Kom til INFOMØDE i Mellemamerika Komiteen

Tid: Onsdag den 22. september, kl. 17 – 19

Sted: Solidaritetshuset, Griffenfeldtsgade 41, Nørrebro, Kbn

Gratis adgang og alle er meget velkomne

Mødet er for aktive i MAK, evt. kommende aktive, samt alle andre interesserede

Der vil være korte oplæg om følgende:

* Maquila-gruppen, der arbejder med tekstilarbejdere og fagforeninger i Guatemala og Honduras


Tid: Onsdag den 22. september, kl. 17 – 19

Sted: Solidaritetshuset, Griffenfeldtsgade 41, Nørrebro, Kbn

Gratis adgang og alle er meget velkomne

Mødet er for aktive i MAK, evt. kommende aktive, samt alle andre interesserede

Der vil være korte oplæg om følgende:

* Maquila-gruppen, der arbejder med tekstilarbejdere og fagforeninger i Guatemala og Honduras

* MAKKULT, der arbejder med at støtte kunst og kultur i Nicaragua og Guatemala, som en metode til at skabe social forandring

* Mine-gruppen, der ønsker at støtte udsatte landsbyer i San Marcos-området i Guatemala, som på grund af minedrift har store sociale, politiske og økologiske problemer.

* Jinotega-gruppen, der støtter bondekooperativer i Jinotega-regionen i Nicaragua med midler fra Danida.

* Opstart af et HONDURAS-NETVÆRK og en eventuel fremtidig “demokrati-brigade” til Honduras, som følge af kuppet i juni sidste år.

* De årlige brigader til Nicaragua og Guatemala, hvor unge danskere får mulighed for at lære om og leve i de mellemamerikanske realiteter i 3 måneder.

* Der er også plads til andre inputs, så kom gerne, hvis du selv har noget i ærmet.

Der serveres kaffe og mindre forfriskninger.

Vi glæder os til at se jer.

OM GRUPPERNE:

Maquila-gruppen
Mellemamerika Komiteen har siden 2005 støttet fagbevægelsen i tekstilindustrien i Guatemala og Honduras i form af et projekt finansieret af Operation Dagsværk. Projektet er i sin sidste fase og består af støtte til forskellige netværk af kvinder med tilknytning til tekstilindustrien.

Vi vil gerne fortsætte samarbejdet med de personer og organisationer, som er med i projektet og det næste års tid vil vi bruge på at finde ud af, hvordan det fremtidige samarbejde skal se ud. Derfor er det et rigtigt godt tidspunkt at gå
med i arbejdet, hvis du har lyst til at arbejde med engagerede fagligt aktive kvinder i Guatemala og Honduras.

MAKKULT
Mellemamerika Komiteens kulturgruppe vil fortælle om deres netop afviklede seminar i Guatemala, og kommende oplysnings-karavane-projekt med ungdomsgrupper i Guatemala og Nicaragua, der arbejder med samfundskunst som en metode til social forandring.

Derudover vil der blive vist klip fra en film, der er ved at blive lavet om kreative unge, som organiserer sig, står på stylter, jonglerer og laver socialrealistisk teater for at skabe positiv forandring i Mellemamerika.

Mine-gruppen (San Marcos)
Mellemamerika Komiteen har de sidste år arbejdet sammen med den guatemalanske indianer- og bondebevægelse om politikudvikling i forhold guldmine-industrien. Minedriften har store konsekvenser for landsbyerne i lokalområderne i form af sygdomme, forringet høst, forgiftning af drikkevand og konfiskering af landbrugsjord. Også trusler og attentater rammer befolkningen i San Marcos departementet i Guatemala.

I MAK ønsker vi at indlede endnu et projekt, der kan støtte landsbyer, som påvirkes af minedriften. Vi arbejder stadig på at definere, hvordan projektet skal se ud og finde et fokus. Så der er masser af muligheder for indflydelse.

De årlige brigader til Nicaragua og Guatemala
Hvert år sender MAK arbejds- og solidaritetsbrigader af sted til Nicaragua og Guatemala.

København: Mellemamerika Komiteen Griffenfeldsgade 41, 2200 Kbh. N, [email protected]
Århus: Mellemamerika Komiteen U-huset, Klosterport 4A, 8000 Århus C, [email protected]
www.mellemamerika.dk
Gamle brigadister vil fortælle om deres oplevelser.

Jinotega-gruppen
Jinotega-gruppen arbejder sammen med ATC (Asociación de Trabajadores del Campo) om et Danida-finansieret projekt, der skal styrke småbondernes kooperativer. Projektet startede i april 2010 og afsluttes i udgangen af 2011.

ATC og MAK har arbejdet sammen siden 2003, hvor ATC var en del af et Danida-finansieret projekt omhandlende småbønders ret til jord. Projektet skrider frem efter planen, vi ønsker dog i Jinotegagruppen at udvide samarbejdet med ATC på længere sigt.

Honduras
Efter kuppet af præsident Mel Zelaya i sommeren sidste år, ønsker MAK sammen med andre større organisationer, at opstarte et dansk Honduras-netværk med fokus på de sociale og politiske forhold, som følge af de store demokratiske omvæltninger i forbindelse med kuppet.

I MAK brygger vi lige nu på ideen om en fremtidig MAK fasciliteret demokratibrigade til Honduras. Her er der i hvert fald nok at rive i!

Yderligere oplysninger hos:
Line Jespersgaard Jakobsen
Landssekretær for Mellemamerika Komiteen
Griffenfeldtsgade 41, 2200 Kbn N
E-mail: [email protected] og web: www.mellemamerika.dk