Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Verdens bedste pressefotos vises

Tid: Udstillingen løber fra onsdag d. 13. oktober til mandag d. 8. november

Sted: Pressen, Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, Kbn V


Tid: Udstillingen løber fra onsdag d. 13. oktober til mandag d. 8. november

Sted: Pressen, Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, Kbn V

World Press Photo er en hollandsk organisation stiftet for mere end 52 år siden. En organisation med udgangspunkt i tanken om at lave en verdens-omspændende fotokonkurrence for professionelle fotografer, men som i dag har udviklet sig til meget mere end bare en organisation, der arrangerer en konkurrence.

Og at kalde World Press Photo’s konkurrence for ’bare’ er mere end tarveligt. For det er verdens største – og væsentligste – fotokonkurrence. Bogstavelig talt, hvilket viser sig ved, at der til årets konkurrence deltog 5.847 fotografer fra 128 lande.

De indsendte i alt 101.960 billeder til bedømmelse. World Press Photo of the Year 2009 var selvsagt iblandt dem. Det blev et foto af den italienske freelance fotograf, Pietro Masturzo, hvor man ser kvinder udtrykke deres protest ved at råbe fra Teherans tage i dagene efter Irans omdiskuterede præsidentvalg 24. juni sidste år.

Vinderfotografiet er en del af en serie, der beskriver nætterne efter præsi-dentvalget. Hele historien vandt førstepræmie i kategorien “Mennesker i nyhedsstrømmen”. I år blev det i alt til 62 vindere fra 22 lande i 10 kategorier.

Med denne enorme mængde af billeder at vælge imellem, byder udstillingen, der kommer Jorden rundt i løbet af året, på det bedste reportage-, dokumentar- og pressefotografi der findes.

Der er meget ondt i verden, men der er heldigvis også det modsatte. Begge tilstande – plus alt det, der ligger midt i mellem – kan ses på dette års udstilling.

I Pressen vises også en særudstilling af billeder taget af Politikens fotografer.

Flere oplysninger på www.politiken.dk/wpp

Praktiske oplysninger:

Åbningstider:
Man, tirs – samt fre: 13-18.
Lør-søn: 11-18.
Ons og tors: 13-21.

Skoleklasser:
Der er ikke tidsbestilling for skoleklasser. Der er derimod afsat 3 timer man – fre i tidsrummet 10-13, primært til skoleklassebesøg.

Billetpriser:
Voksne 75 kr (almindelig entré).
Børn under 12 år – gratis ifølge med voksen.
Pluspris 50 kr. (Pluspris er for Pluskortholdere).
Studerende, pensionister, grupper (pr. person) 50 kr.
Børn mellem 12 og 18 år 30 kr.
Skoleklasser 25 kr. pr. elev.