Globalnyt i nye klæder

Fra og med i dag, 10. november 2021, ser Globalnyt sådan her ud.
Foto: Skærmbillede
Laurits Holdt

11. november 2021

Kære læser

Du har nok allerede bemærket, at Globalnyt ikke ser ud, som det plejer. Det håber jeg i hvert fald. For vi har gennem de seneste måneder bakset med at skabe en ny hjemmeside, og resultatet ser du her.

Den nye side har ikke blot et friskere visuelt udtryk end den gamle, den er også bygget en smule anderledes op. Dertil kommer, at vi har skiftet det bagvedliggende system, hvilket giver os nogle nye muligheder for at folde os ud.

På den indholdsmæssige side har vi oprettet en debatsektion, hvor vi samler kommentarer og debatindlæg. Her er der plads til at undre sig, rase, komme med forslag og stille spørgsmål. Hvis du har noget at sige, så må du endelig skrive til os. Vi vil gerne give plads til mange og mange forskellige stemmer.

Mere plads
På den visuelle side er det vigtigste nok, at de enkelte artikler har fået mere plads i bredden. Det har vi gjort ved at gøre siden bredere, så den udnytter skærmen bedre. Det giver os blandt andet mulighed for at have større billeder og grafiske elementer i artiklerne.

Vi har ikke ændret vores navn, men vi har hevet lidt i bogstaverne, som udgør vores navnetræk. Farverne fra den gamle hjemmeside, den mørkeblå og den orange, har vi holdt fast i, men vi har tonet brugen af dem en del ned. Således har vi droppet den mørkeblå blok i toppen af siden, som med tiden virkede mere og mere tung.

Et andet af de nye elementer er annoncernes størrelser og placeringer. Som publicister står vi i et klassisk dilemma, som handler om, at vi på den ene side gerne vil præsentere vores indhold så nemt at læse som muligt og med så få forstyrrelser som muligt.

På den anden side har vi også en forretning – jo jo, vi er stadig non-profit – så der skal være plads til annoncerne, som er vores vigtigste indtægtskilde. Vi har ændret lidt på størrelsen af de velkendte stillingsannoncer, og så har vi introduceret nogle større formater som blandt andet kan ses øverst på siden. Læs alt om annoncering her.

Det er seks og et halvt år siden, vi skiftede navn til Globalnyt og lancerede den hjemmeside, som du sikkert har vænnet dig til. Den nye hjemmeside er bygget af Marginal, som har serviceret den gamle hjemmeside i en årrække, og som vi efterhånden kender ret godt. Vi er stadig mægtig glade for samarbejdet. De nye muligheder for annoncering er udviklet sammen med vores annoncebureau Dansk Mediaforsyning, som vi har arbejdet sammen med i et års tid.

Folkene bag Globalnyt er stadig de samme, og det vi laver, er også i samme spor som hidtil. Men forvent, at der kommer mere fokus på grafiske elementer i artiklerne, og at der kommer flere muligheder for at lytte til Globalnyt. I første omgang i form af artikler, der bliver læst op, men på lidt længere sigt også i form af podcast.

Vi har testet og testet og forsøgt at komme ud i alle hjørner. Men derfor kan der alligevel godt være ting, som ikke er optimale. Derfor kære læser, håber vi, at du vil give os et praj, hvis du opdager noget mærkeligt, eller hvis der er ting, som, du ikke synes, fungerer, som de bør.

Venlig hilsen
Laurits Holdt, ansvarshavende redaktør