Tid: 21/02/2023 20:30 til 21/02/2023 22:55

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K

Arrangør: DIIS og Cinemateket

The Last Shelter / migration (Docs & Talks)

Introduktion og efterfølgende debat med seniorforsker ved DIIS Ida Maria Savio Vammen og Ph.d.-studerende ved DIIS Ahlam Chemlali.

Ida Maria Savio Vammen forsker blandt andet i migration fra Vestafrika mod Europa. Hun belyser de forskelligartede mobilitetspolitikker, der former afrikansk migration og migranters hverdagsliv, håb og modstandskræft samt den diskrimination, de oplever. Hendes forskning bygger på feltarbejde i Vestafrika, hvor hun bl.a. har interviewet både dem, der drømmer om at tage af sted og de migranter, der er kommet hjem fra de farlige ruter efter fejlslagne forsøg på at komme til Europa. Derudover har hun undersøgt de lokale effekterne af EU’s informationskampagner, der advarer folk om risikoen ved at tage afsted.

Ahlam Chemlali forsker i migration og grænsekontrol og især i kvinders udokumenterede migration og de humanitære indsatser på migrationsruter fra Vestafrika til Europa. Hun har det seneste år været på flere feltstudier i Nordafrika og talt med både de fattigste migranter, der søger mod de farlige overfarter fra Libyen og hun har interviewet ellers succesfulde advokater og læger fra Tunesien, der finder situationen i landet så håbløs, at selv de er parate til at vove livet i håbet om et bedre liv i Europa.
Oplæg og debat foregår på dansk og varer i alt 60 minutter.

Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller https://www.dfi.dk/…/filmserier/serie/docs-talks-2023

————————————
OM FILMEN
————————————
THE LAST SHELTER
Instruktør: Ousmane Samassekou

På kanten af Sahara-ørkenen ligger Migranternes Hus, der hvert år er et midlertidigt hjem for tusindvis af afrikanske rejsende – både de håbefulde, der er på vej mod Europa, og dem, der ikke havde heldet med sig og må vende tilbage til deres familier og landsbyer.

Vi lærer nogle af dem at kende i denne film, der blev belønnet med hovedprisen på CPH:DOX i 2021. Den er skabt af den maliske dokumentarfilmskaber Ousmane Samassekou, hvis egen onkel drog afsted mod Tyskland for mere end 30 år siden uden nogensinde igen at lade høre fra sig.

”Der er et uundgåeligt strejf af melankoli ved meget af det, vi ser, men håbet er hele tiden til stede,” skrev Screen Daily om filmen.

Frankrig, Mali, Sydafrika 2021
DCP
85 min.
Engelske undertekster. Tilladt for børn over 15 år
Medvirkende ikke anført

————————————
PRAKTISK INFORMATION
————————————
The Last Shelter / migration (Docs & Talks)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: Tirsdag den 21. februar kl. 20.30

Billetpris: 100 kr., dog 70 kr. for Cinematekets medlemmer
Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller https://www.dfi.dk/…/filmserier/serie/docs-talks-2023

Cinemateket overholder myndighedernes corona-anbefalinger. Praktisk information inkl. om refusion af købte billetter: https://www.dfi.dk/cin…/cinematekets-corona-forholdsregler.

Læs mere om Cinemateket og medlemsfordele på: https://www.dfi.dk/cinemateket/medlemmer