Tid: 23/09/2024 17:00 til 23/09/2024 20:30

Sted: Dansk Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø

Arrangør: Delegatforeningen, Dansk Røde Kors

Fotoetik og traume-informerede principper i humanitært arbejde

På mødet bliver der fokuseret på, hvor grænserne går for at bruge fotos til at bringe forståelse og medfølelse, få donationer og bevare værdigheden hos de, der portrætteres. Hvilke etiske overvejelser og etiske dilemmaer står humanitære organisationer i, når de bruger fotos fra felten? Hvad skal hver udsendt nødhjælpsarbejder være opmærksom på – og hvordan følge EU’s direktiver om at indhente tilladelse til at tage og opbevare foto og film.

Jesper Guhle, senior communications officer, IFRC PS Centre, deler på mødet ud af sin store viden om emnet etiske overvejelser i foto/journalistisk.

Brugen af traume-informerede principper er et andet stort område i det humanitære hjælpearbejde. Viden om risici i arbejdet med mennesker berørt af kriser og konflikter giver forståelse og baggrund for at handle etisk forsvarligt i mødet med udsatte mennesker. Gennem de seneste år er traume-informerede principper udviklet og udbredt for at sikre, at hjælpen ikke udgør en fare for at forværre aktuelle traumatiske tilstande eller genaktiverer tidligere negative oplevelser og erfaringer. Ea Suzanne Akasha, tidligere ansat på PS Centret, giver en introduktion til emnet og en øvelse eller to til brug i feltarbejdet.

Alle med interesse for emnet er velkomne og tilmeldingen sker ved at nedenstående beløb på Delegatforeningens konto: 4183 4091744, husk at påføre navn på indbetalingen.

Deltagelse inkl. spisning for ikke- medlemmer: 75 kr.

Deltagelse via Teams er muligt, send en mail til [email protected] om deltagelse, så vil link til det digitale møderum blive tilsendt.

Deadline for tilmelding 21.marts 2024