Valglokalerne er åbnet i det krigshærgede Syrien, hvor den siddende præsident, Bashar al-Assad, er sikker på at vinde. Hans to modkandidater er håndplukket, og oppositionen har ikke fået lov at stille op. Samtidig fortsætter blodsudgydelserne.
Syrerne kan tirsdag stemme ved et præsidentvalg, hvor der for første gang nogensinde er opstillet andre kandidater end præsidenten selv.
Alligevel er der ikke tvivl om udfaldet: præsident Bashar al-Assad vinder stort og kan hævde, at befolkningen har givet ham endnu en syvårig periode på præsidentposten.
Valget er tilrettelagt af Assads regime, der ikke har tilladt kandidater fra oppositionen at stille op.
Og det er kun i de regeringskontrollerede områder af Syrien, hvor befolkningen overvejende støtter præsidenten, at vælgerne kan stemme, skriver al-Jazeera.
Det betyder, at de syrere, der er flygtet fra volden, eller som bor i oprørskontrollerede regioner, ikke kan deltage i valget.
Mange af vælgerne i de regeringskontrollerede områder føler sig tvunget til at stemme.
”Hvis jeg ikke stemmer, kan systemet se det, og jeg vil ikke risikere at gøre mig uheldigt bemærket,” siger en kvinde ved navn Lama til DR’s korrespondent Puk Damsgård.
”Jeg bryder mig ikke om Bashar. Men jeg kan ikke bo i Mezzeh og sige det højt,” fortæller hun.
Ingen modstandere opstillet
Oppositionen har på forhånd betegnet valget som en farce, rapporterer al-Jazeeras journalist i Syrien.
”De anerkender ikke dette valg. De siger, at det på ingen måde kan være legitimt, når borgerkrigen raser i landet og valget organiseres af den selvsamme præsident, de vil vælte,” siger journalisten, Rula Amin.
Oppositionen peger også på, at ingen af Bashar al-Assads politiske modstandere har fået lov at stille op.
Præsidentens eneste to modkandidater – Maher al-Hajjad og Hassan al-Nuri – har de færreste vælgere hørt om før.
De har begge ytret en meget mild kritik af Assads styre, men har i øvrigt ført deres valgkamp på løfter om at rydde op i korruptionen og forbedre økonomien.
Assads styre har tilladt valgobservatører fra nogle af de lande, der støtter regimet – Nordkorea, Iran og Rusland – at rejse ind i Syrien og føre tilsyn med valget, skriver al-Jazeera.
Flygtninge kan ikke stemme
Ingen af de mere end en million syrere, der er flygtet til nabolandet Libanon, har mulighed for at stemme. Hvis de krydser grænsen til Syrien, risikerer de at miste deres status som flygtninge i Libanon.
I sidste uge havde nogle af de syriske flygtninge mulighed for at stemme på Syriens ambassader i de lande, de er flygtet til.
Men den mulighed er kun åben for syrere, der er rejst til andre lande på lovlig vis – ikke dem der er flygtet illegalt over grænsen.
Kun omkring 200.000 af de omkring tre millioner syrere, der er flygtet ud af landet, stod opført på ambassadernes vælgerlister.
Volden fortsætter
Imens fortsætter styret med at lægge hårdt pres på befolkningen i nogle af de områder, der er kontrolleret af oppositionen.
Nogle steder sulter syrerne, fordi militæret har taget opstilling rundt om byerne og forhindrer fødevarer og andre nødvendigheder i at komme ind.
Andre steder – som i Aleppo – menes op mod 2000 mennesker at være dræbt af de såkaldte tøndebomber.
Det er tønder fyldt med en blanding af sprængstoffer og metal, som regimets fly og helikoptere smider ned over byerne. Denne form for bomber rammer tilfældigt og har kostet mange civile livet.
Mindst 162.000 mennesker er blevet dræbt i den mere end tre år lange krig, viser en opgørelse fra organisationen Syrian Observatory for Human Rights.