Charlotte Flindt Pedersen blir 50

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Vicedirektør med ansvar for det internationale område på Institut for Menneskerettigheder (IMR), Charlotte Flindt Pedersen, Hellerup, fylder 50 mandag d. 19. januar 2015. 

Fødselaren er cand.mag. i Østeuropastudier (1994) og samfundsfag og har en diplomuddannelse i personligt lederskab.

Hun blev vicedirektør i IMR på Wilders Plads på Christianshavn pr. 1. november 2009, da hun kom fra en stilling som leder af instituttets afdeling for frihedsrettigheder og borgerdeltagelse.

Dengang sagde instituttets direktør, dr.jur. Jonas Christoffersen, om hende:

“Charlotte Flindt Pedersen er en yderst vellidt og kompetent kollega, og hendes indsigt i det internationale menneskeretsarbejde er imponerende”.

“Ansættelsen som vicedirektør indebærer en klar styrkelse af de strategiske og konkrete indsatser i navnlig vores internationale arbejde”.

Hun har været ansat på IMR i forskellige funktioner siden 1996.

Blandt fødselarens kernekompetencer er menneskerettigheder i Rusland, Ukraine og Centralasien, men også udvikling af menneskeretsprogrammer generelt.

Hun er født i Århus og ja – datter af den kendte fhv. TV-journalist Jørgen Flindt Pedersen, som fylder 75 her d. 28. februar.

Privat er Charlotte Flindt Pedersen gift med fotograf Stig Stasig. Sammen har de to børn.

IMR i udlandet

Et væsentligt formål med IMRs internationale arbejde er at fremme menneskerettigheder og demokrati rundt om i verden.

Det sker bl.a. via samarbejde med uafhængige institutioner og organisationer i det civile samfund (folkelige og private NGOer).

Se om et sådant aktuelt samarbejdsprojekt i Kina på

http://www.menneskeret.dk/nyheder/menneskerettigheder-kinesisk-uddannelse

Der samarbejdes også med regeringer, som er åbne over for dialog om menneskerettigheder, og som har sat en reformproces i gang.

De fleste projekter er koncentreret i lande, som modtager dansk u-landsbistand eller i øvrigt har strategisk betydning for udviklingen af fred og stabilitet i den pågældende region.

Instituttet arbejder for at bygge gode retssystemer i udlandet og sikre lokalbefolkningerne indflydelse på det samfund, de bor i.

Således har dagens fødselar arbejdet med lokale partnere om at gøre retsvæsnet i Serbien, Nepal, Malawi, Uganda og Tanzania mere børnevenligt i overensstemmelse med FNs Børnekonvention (om barnets rettigheder).

IMR hjælper private virksomheder med at vurdere deres arbejdes indflydelse på menneskerettighederne.

Og uddanner bl.a. politibetjente, skolelærere, ombudsmænd og dommere i menneskerettigheder.