Danida samarbejder med avis om at sende 15 danskere ud at bo i et u-land – og rapportere hjem om det

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

15 danskere får nu via et samarbejde mellem Morgenavisen Jyllands-Posten og Danidas Oplysningsudvalg mulighed for at bo 3 uger i et af Danidas 15 programsamarbejdslande.

Formålet med samarbejdet er, at de 15 danskere, der alle kommer til at bo privat i en familie med samme arbejde og interesse, skal informere den danske offentlighed om forholdene i deres ”lande”.

Alle over 18 år kan søge om at komme af sted, hvis de har en vis rejseerfaring, er selvstændige, åbne og gerne er gode til at fortælle og fotografere. Desuden skal de gennem deres arbejde eller fritidsinteresse have et netværk, hvor de bor, og endelig skal de have mulighed for at rejse i 3 uger til november (uge 47-49).

Informationsarbejdet består af forskellige dele. Hver dag skal de 15 udsendte koble sig på internettet for at føre dagbog og svare på spørgsmål fra bl.a. skoleelever, som via nettet får mulighed for at følge med undervejs. Der skal skrives en artikel til Jyllands-Posten samt holdes foredrag om oplevelserne. 

Hver deltager får 25.000 kr. Af dette beløb skal man selv afholde alle udgifter til rejse og ophold.
Rejsemålene er
· Bangladesh (engelsk)
· Benin (fransk)
· Bhutan (engelsk)
· Bolivia (spansk)
· Burkina Faso (fransk)
· Egypten (engelsk)
· Ghana (engelsk)
· Kenya (engelsk)
· Mozambique (portugisisk)
· Nepal (engelsk)
· Nicaragua (spansk)
· Tanzania (engelsk)
· Uganda (engelsk)
· Vietnam (engelsk, fransk)
· Zambia (engelsk)

Fristen for ansøgning er kort – allerede onsdag den 1. september. Ansøgningen skal sendes til Jyllands-Posten. Læs mere om projektet ”3 uger” på www.jp.dk