Danske børn sender LEGO-æsker til forældreløse i u-landene

Redaktionen

I vinterferiens sidste dage blev der holdt LEGO®World i Parken i København med i alt 36.000 deltagere.

Børnene sendte med 5.000 LEGO-æsker legen videre til forældreløse børn i SOS-børnebyer verden rundt, skriver SOS Børnebyernes danske afdeling i en pressemelding søndag.

Der var meterhøje LEGO-figurer, byggeaktiviteter, konkurrencer og musik fra scenen, da LEGO World 12.-15. februar trak familier til Parken fra store dele af landet. Men der var mere end bare leg for egen skyld på programmet.

Midt i alle LEGO-klodserne blev børnene også inviteret til at sende en pakke LEGO ud til en SOS-børneby.

Her bor forældreløse og forladte børn, som nu får en direkte hilsen og en pakke med det verdensberømte legetøj fra de danske børn, der sammen med deres familie valgte at bruge en dag i LEGO World.

– Jeg troede, at det var mig selv, der fik LEGO æsken, sagde en dreng, – og jeg blev først lidt skuffet over, at det var en gave til et andet barn. Men jeg kan godt se, at der er rigtig mange børn, der ikke har nær så meget legetøj som mig, så det er fint, at LEGO-æsken er til dem.

Glade børn i Danmark og ude i verden

– LEGO handler om glæde, kreativt og god leg. LEGO stimulerer børns fantasi, motorik og skaberglæde. Det oplever tusinder af glade børn her på LEGO World, men der er rigtig mange børn rundt om i verden, som ikke har råd til LEGO. Vi er glade for, at kunne hjælpe mange børn til gode legeoplevelser sammen med SOS-Børnebyerne, siger Morten M. Aagaard.

Han er direktør for LEGO Fondene og LEGO Charity, som står bag samarbejdet med SOS-Børnebyerne.

I alt 5.000 LEGO-æsker sendes til børnene i udvalgte SOS-børnebyer i bl.a. Madagaskar, Tanzania, Etiopien, Sydkorea, Zanzibar, Thailand, Bangladesh, Paraguay, Uruguay og Ungarn.

– Det var fantastisk opløftende at være med til. Glade danske børn, der fik sig en god oplevelse, samtidig med de også tænkte på de forældreløse børn ude i verden. Jeg er sikker på, pakkerne med LEGO bliver vel modtaget ude i børnebyerne, siger SOS-Børnebyernes direktør Hanne Elisabeth Rasmussen.

Yderligere oplysninger hos Line Grove Hermansen, kommunikationschef, SOS-Børnebyerne, mobil: 20 14 44 30.

Børnebyerne om Børnebyerne

SOS-Børnebyerne giver forældreløse og forladte børn et trygt hjem og skolegang i over 470 børnebyer, mens børnebyernes lokalsamfund udvikles gennem SOS-Børnebyernes børnehaver, skoler, læge-klinikker, socialcentre eller nødhjælpsprogrammer.

Over én million mennesker får hjælp gennem SOS-Børnebyernes arbejde i 132 lande. SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser. Man kan læse mere på www.sos-borneby.dk