Den danske NGO, Afrika Kontakts, forkvinde, Signe Borker Bjerre, fik torsdag overrakt 25.000 kr. af foreningen Danske Fodbold Fanklubber (DFF), en interesse- og netværksorganisation for de officielle fodbold- fanklubber i Danmark, skriver Afrika Kontakt på sit website.
Ved overrækkelsen sagde Signe Borker Bjerre:
– De fleste unge Sydafrikanere har ikke råd til at købe en billet til et af de mange nye stadions, for at se en af de mange VM-kampe. Med den støtte, vi har fået fra de Danske Fodbold Fanklubber, er det muligt at et lille hjørne at det fattige Sydafrika også får en mulighed for at få en oplevelse for livet.
Pengene er indsamlet af DFF´s frivillige i forbindelse med efterårets VM-kvalifikationskampe i Parken, samt gennem indtægter fra salget af kvalifikationssangen “Vi er på vej til Afrika” med Bamse, Mortito og Amager Gospel Kor.
– Som enhver velopdragen gæst vil vide, er det høfligt at man har en gave med til værten, og på denne her måde er vi sikre på, at nogle af de unge uden billetter til stadions også kan føle, at de er en del af fodbold VM, siger initiativ-tager til indsamlin-gen og tidl. for-mand i DFF, Ronni Abergel, på vegne af foreningen.
Sammenslutningen af Danske Fodbold Fanklubber ønsker med ”Fangaven” fra Danmark til Sydafrika at anerkende det store arbejde og det offer, den sydafrikanske befolkning har bragt, for at præsentere slutrunden.
De 25.000 kr. er øremærket 2 af Afrika Kontakts samarbejdspartnere i Cape Town, Molo Songololo og Hands On.
Organisationerne vil bruge pengene til at holde gadefodboldturneringer og workshops under VM i fodbold i Sydafrika i det fattige Cape Flats uden for Cape Town, et sted der er berygtet for sin voldsomme bandekriminalitet.
Pengene vil bl.a. blive brugt til indkøb af sportsudstyr i form af træningstøj, støvler og fodbolde.
Molo Songololo bruger gadefodbold som en ferieaktivitet for skolebørn, hvilket kombineres med en kampagne om vold, ”giv volden det røde kort”.
Hands On har et lignende udgangspunkt for deres projekter, men fokuserer mere på at bruge fodbolden som en slags workshop i sig selv, hvor de unge f.eks. træner samarbejde og andre sociale færdigheder.
Der er mulighed for at besøge de 2 organisationers aktiviteter under VM, ved at kontakte nedenstående.
Yderligere oplysninger hos:
Jette Kristiansen, Afrika Kontakts projektkoordinator i Cape Town, +27 (0)82 83 86 002 [email protected]
Morten Nielsen, Informationsmedarbejder i Afrika Kontakt,
+45 25 39 65 57 [email protected]
Signe Borker Bjerre, Afrika Kontakts forkvinde, + 45 61 27 28 68 [email protected]