En række danske organisationer har iværksat indsamlinger til fordel for katastrofeindsatsen i Filippinerne, der fredag blev ramt af en tyfon af historiske dimensioner.
Flere danske nødhjælpsorganisationer er i fuld gang med at samle ind og sende penge til det katastroferamte Filippinerne.
- UNICEFs danske afdeling samler ind og der er allerede sendt 60 tons nødforsyninger af sted fra det store lager i Københavns havn.
- Faderskabs-organisationen Plan Danmark har været aktiv i Filippinerne siden 1961 og har også sat en indsamling i gang for at hjælpe nødstedte børn.
- Fra Dansk Røde Kors, der bidrager til redningsarbejdet via internationalt Røde Kors bliver der også samlet ind. Samtidig sender Dansk Røde Kors en IT- og kommunikationsenhed til det katastrofeområdet.
- Folkekirkens Nødhjælp har afsat kr. 1.100.000 til at støtte indsatsen. Beløbet fordeles mellem partnerorganisationer i Filippinerne.
- Caritas sender kr. 500.000 til akut hjælp for katastrofens ofre.
- I dan danske afdeling af Læger uden grænser er man for øjeblikket i færd med at finde læger, sygeplejersker, logistik- og administrationsfolk, der kan tage til området. Det er dog uvist i hvor stort omfang danskere skal indgå i organisationens arbejde, der begyndte lørdag – dagen efter tyfonen hærgede Filippinerne.
Det officelle Danmark støtter også både med penge og mandskab. Regeringen har bevilget kr. 10 millioner til indsatsen og Beredskabsstyrelsen sender tirsdag et komplet arbejds- og beboelsescenter til området og seks personer, der skal gøre det klar til brug. Centret skal bruges af FN-mandskab, der skal bistå de lokale myndigheder i at rydde op og hjælpe efter katastrofen.
Konsekvenserne af den voldsomme tyfon, der fredag ramte Filippinerne er fortsat uoverskuelige.
Myndighederne taler om op mod 10.000 dræbte, men tallet er usikkert. Flere hundrede tusinder mennesker er blevet tvunget fra deres hjem på grund af ødelæggelserne.
Redningsmandskaberne har svært ved at komme frem, så mange steder hersker der fortsat kaos og folk må selv søge efter mad i ruinerne. Filippinske og amerikanske militærstyrker er sat ind for at hjælpe og uddele mad.
Penge, redningsmandskab og nødhjælp strømmer til fra mange lande ligesom det gør fra Danmark.
Under uvejret blev der målt vindhastigheder på op til 235 kilometer i timen og enkelte vindstød på op til 275 kilometer i timen. Kysten blev flere steder ramt af massive bølger på op til 15 meters højde og der faldt massive mængder af regn – op til 400 millimeter visse steder.
Organisationernes indsamlinger
UNICEFs indsamling:
https://unicef.dk/tyfon?utm_source=email&utm_medium=Lapsed%20leads&utm_campaign=Katastrofe%20Filippinerne&gbi=af9fad5f-d40493db-f88d4aa1
sms ALARM til 1919
eller ring 90 56 56 99,
og støt med 150 kroner (plus alm. sms takst)
Plan Danmarks indsamling:
http://www.plandanmark.dk/om-plan/nyheder/08.11.13-voldsom-tyfon-pa-filippinerne
Sms teksten ”NØDHJÆLP” til 1231 . Det koster 150 kr. + alm. sms-takst.
Tjenesten udbydes af Plan Danmark, Borgergade 10,2tv, 1300 Kbh K. Tlf 35300800.
Røde Kors’ indsamling:
http://www.rodekors.dk/stot+os/fillippinerne-tyfon?ktekst=ofrene+for+tyfon+i+Filippinerne&Bidrag=&utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=fili2013
Folkekirkens Nødhjælps indsamling:
https://www.noedhjaelp.dk/fknshop/userregister?flow=donation_katastrofe
Caritas’ indsamling:
http://caritas.dk/artikel/caritas-har-i-gangsat-hjaelp-paa-filippinerne
Læger uden grænsers indsamling:
Du kan støtte Læger uden Grænsers arbejde på Filippinerne på flere måder: Indbetale online bidrag på www.msf.dk eller SMS AKUT til 1414 og støt med 150 kr. Det koster 150 kr. + alm. trafiktakst.