Dansk Røde Kors trækker tirsdag midlertidigt en række danske medarbejdere ud af områder i Indonesien og Pakistan, hvor der kan være fare for deres sikkerhed, siger organisationen i en pressemelding.
– Vi har vurderet hver enkelt medarbejders sikkerhed. Nogle bliver hvor de er og fortsætter arbejdet. Andre trækker vi ud i en kortere periode, fordi der er frygt for uroligheder, siger Anders Ladekarl, international chef i Dansk Røde Kors.
Han understreger, at Røde Kors-hjælpearbejdet i såvel Indonesien som Pakistan ikke standser på trods af tilbagetrækningen. Lokale ansatte og frivillige samt Røde Kors-medarbejdere af andre nationaliteter fortsætter arbejdet.
Dansk Røde Kors regner med, at alle medarbejdere i løbet af kort tid er tilbage. Organisationen ønsker af hensyn til medarbejdernes sikkerhed ikke at oplyse detaljer om, præcis hvor medarbejderne i de to lande opholder sig.
I forvejen har både Dansk Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp trukket deres medarbejdere hjem fra Mellemøsten. Budskabet fra begge organisationer lyder dog samtidig på, at man fra dansk side bør sende et klart signal om, at den danske indsats i regionen ikke vil blive berørt af krisen om Muhammed-tegningerne.
– Vi har netop besluttet at øge vores samlede bevilling til arbejdet for fred i Palæstina. I den situation, vi står i nu, er behovet for dialog større end nogensinde. Det signal bør regeringen også holde ved, siger international chef i Folkekirkens Nødhjælp, Cr. Friis Bach, til dagbladet Information mandag.
Hans Beck-Gregersen, informationsmedarbejder i Dansk Røde Kors siger til bladet, at “i Yemen, hvor vi netop har påbegyndt en indsats under regeringens dansk-arabiske initiativ, har vi måttet lukke ned øjeblikkeligt”.
Han mener dog ikke, at krisn bliver langvarig netop for Røde Kors: – Det er ikke Røde Kors, der er lagt for had. Det er Danmark og danskere, der er problemet. Derfor bliver store dele af vort arbejde ikke berørt, anfører Hans Beck-Gregersen.
Yderligere oplysninger hos intenational chef Anders Ladekarl på telefon 4056 2225