Et nyt dansk medie, Korrespondenterne, vil levere artikler og indslag fra hele verden – med stor vægt på udviklingslandene.
For at gøre det til en realitet, starter Korrespondenterne i dag en crowdfunding-kampagne, som skal skaffe dem en million kroner og mindst 2.000 medlemmer. Opnås måler regner redaktionen bag, at kunne få mediestøtte fra Kulturstyrelsen, der allerede har støttet projektet med 100.000 kroner i innovationsmidler.
Man kan læse mere om kampagnen på korrespondenternes.dk.
Videopræsentation af det nye medie
Korrespondenterne består af 25 korrespondenter, der er bosiddende eller har nær tilknytning til lande i hele verden:
- I Afrika er det Helle Maj og Jørn Stjerneklar i Cape Town, Stine Kromann Dragsted i Vestafrika, Lars Zbinden Hansen i Vestafrika og Pernille Bærendtsen i Østafrika.
- I Asien er det Pia Elers i Beijing, Anya Palm i Bangkok, Asger Røjle Christensen i Tokyo, Tenna Schoer i Singapore og Mahvish Ahmad i Islamabad.
- I Latinamerika er det Rune Harritshøj i Buenos Aires, Lise Josefsen Hermann i Bogota og Jonas Fruensgaards Nielsen i Rio de Janeiro.
- I Mellemøsten er det Rasmus Bøgeskov Larsen i Kairo, Lena Odgaard Bjørnsen i Ramallah, Waleed Safi i Baghdad og Nanna Muus Steffensen i Istanbul.
Alt andet end breaking news
I sin præsentation skriver Korrespondenterne bl.a.:
”Har du også fået nok af breaking news? Nok af den konstante fokus på krige, kriser og katastrofer? Så tag med os ud i den inspirerende, overvældende, rablende vanvittige, gudeskønne, latterkrampefremkaldende, kaotiske og til tider uforståelige verden.”
”Vi oplever i stigende grad et behov for en ny journalistik platform, der vil give plads til global, grænseløs journalistik om steder, personer og emner, som bliver ignoreret eller overset af nyhedsmedierne – såvel danske som internationale.”
”Store dele af verden får næsten ingen opmærksomhed, og det skaber vrangforestillinger om verdens tilstand og begrænser danskernes udsyn på et tidspunkt, hvor vi mere end nogensinde før er forbundet med resten af kloden. Derfor er der brug for et medie, der tør overraske, overrumple og udfordre dets brugere. Det vil vi med webmagasinet Korrespondenterne.”
”Korrespondenterne vil fortælle dig om alt det du ikke vidste, du ville vide om verden. Vi vil gå vores egne veje og tage dig med til steder, du ellers ikke kommer. Hos os vil du blive klogere på, hvad folk ude i verden synes er vigtigt. Hvad de taler om, og hvordan de oplever klodens udvikling.”
”Korrespondenterne har deres hverdag ude i verden og er altid til stede, ikke kun når det brænder. Vi bevarer fokus på de langsigtede konsekvenser af globale begivenheder og vil fortælle om løsninger, positive udviklinger og hverdagens helte. Det er ikke antallet af omkomne eller størrelsen af en skandale, som afgør hvad vi rapporterer om.”
”Korrespondenterne vil bevise, at der godt kan skabes en økonomisk bæredygtig platform for udenrigsjournalistik i Danmark. Vi vil følge i fodsporene på vores nyskabende kolleger i udlandet, som med crowdfunding har etableret medier, der betragter brugerne som medlemmer og lukker dem helt ind i det redaktionelle maskinrum.”
Korrespondenternes korrespondenter
Helle Maj (Cape Town), Jørn Stjerneklar (Cape Town), Stine Kromann Dragsted (Vestafrika), Lars Zbinden Hansen (Vestafrika), Pernille Bærendtsen (Østafrika), Pia Elers (Beijing), Anya Palm (Bangkok), Asger Røjle Christensen (Tokyo), Tenna Schoer (Singapore), Mahvish Ahmad (Islamabad), Mathias Irminger Sonne (Berlin), Bjarne Nørum (London), Jens Ulrich Pedersen (Madrid), Charlotte Sylvestersen (Milano), Jens Anders Wejsmark Sørensen (Amsterdam), Ota Tiefenbock (Østeuropa), Rasmus Bøgeskov Larsen (Kairo), Lena Odgaard Bjørnsen (Ramallah), Waleed Safi (Baghdad), Nanna Muus Steffensen (Istanbul), Sole Bugge Møller (San Francisco), Annegrethe Felter Rasmussen (Washington), Rune Harritshøj (Buenos Aires), Lise Josefsen Hermann (Bogota) og Jonas Fruensgaards Nielsen (Rio de Janeiro).
Desuden omfatter redaktionen:
Janne Louise Andersen (redaktør, København) og Bjarke Myrthu (webudvikler).