Jakob Brix Christensen er netop rejst til Sudan for Læger uden Grænser (MSF). Her skal han det næste år være økonomisk ansvarlig for 6 af MSFs medicinske projekter i Sudan – bl.a. 4 projekter i Darfur-regionen. Han skal have base i hovedstaden Khartoum, hvor han får ansvaret for regnskaber og budgetter, og for at pengene bliver brugt rigtigt ude i projekterne.
32-årige Jakob Brix Christensen er cand. merc. i strategi og ledelse og HD i regnskab. Han arbejder som Business Analyst i GN Resound, der er verdens tredje største producent af høreapparater.
I Læger uden Grænser-regi er han den første fra erhvervslivet, der har fået “humanitær orlov” til at tage ud for at arbejde på et projekt. Jakob Brix Christensen har lavet den aftale med sin arbejdsplads, at han er garanteret et job – ikke nødvendigvis det samme – når han kommer tilbage fra Sudan.
– Det er vigtigt for mig at kunne komme tilbage til den arbejdsplads, som jeg er så glad for. Det betyder, at jeg 100 procent kan koncentrere mig om min indsats for Læger uden Grænser, mens jeg er af sted, siger Jakob Brix Christensen.
Jakob Brix Christensen har længe gerne ville ud og arbejde for MSF. Han kontaktede MSF helt tilbage i 1999, men blev alligevel enig med sig selv om, at det var bedre at vente, til han havde fået noget mere erfaring inden for erhvervslivet. Og nu kan han altså tage af sted med en humanitær orlov i baglommen.
– Jeg har fået utroligt gode reaktioner fra mine kolleger. Mange siger, at det bekræfter dem i, at de arbejder for den rette virksomhed, og der er flere, som har spurgt, hvem de kan kontakte, fordi de selv ønsker at komme ud, siger Jakob Brix Christensen.
Det er Jakob Brix Christensens første mission for MSF. Han har tidligere rejst i 5 afrikanske lande.
MSF har arbejdet i Sudan siden 1979. Sidste år var Sudan det land, hvor MSF brugte flest ressourcer på projekter, og langt den overvejende del gik til indsatsen i den konfliktramte Darfur-region.