Onsdag og torsdag indløb der 20 indbetalinger på mindst 200 kr., og vi manglede 14 for at være i mål, så det blev i alt foreløbig til 131,
I løbet af kampagnen er der i alt kommet 31.650 kroner ind. Flere har givet under 200, hvilket også er meget påskønnet, selv om beløb under 200 kr. ikke tæller med hos myndighederne, når de skal vurdere om vi fortsat kan betragtes som en almnnyttig forening.
Vi er glade for hver en krone, så fattige som vi er – rent ud sagt. Så derfor fortsætter kampangen nogle dage endnu.
Globalnyts redaktion og bestyrelse vil gerne rette en STOR og VARM TAK til alle, som allerede har støttet os i den halvanden uge kampagnen har løbet! Vi kan se af listerne, at nogle læsere har givet pænt mere end 200 kr. – ja helt op til 1.000 kr.
Globalnyt er stadig en lille og skrøbelig stemme i det store mediekor, som har behov for hver en krone for at overleve.
Vi er så få, at redaktionen reelt kører på permanent skeletbemanding, og det lykkes kun at skaffe et medieprodukt af ordentlig kvalitet i hus takket være stor dedikation hos medarbejderne, som sidder hjemme hos dem selv og arbejder.
Redaktionslokaler ejer vi nemlig ikke. Som så meget andet.
Nok om det. Årets vellykkede donationskampagne er en vital byggesten i bestræbelserne på at holde dette medieinitiativ igang også i 2018.
Det sikrer Globalnys status som almennyttig forening, da et vist antal donationer er et ufravigeligt krav fra myndighederne.
En almennyttig forening er skattefri og momsfri og kan modtage tipsmidler – eller som de hedder i dag “Kulturstyrelsens udlodningsmidler”.
Det betyder alt for os. Så klik her hvis du vil donere et beløb lille eller stort
Og HUSK, at du kan trække HELE donationsbeløbet fra, idet bundfradraget på 500 kr. blev fjernet fra skatteåret 2012. Du skal blot opgive dit CPR-nummer, når du betaler.
Man kan i 2017 maximalt fratrække 15.600 kr.
DERFOR
Det koster at holde et uafhængigt medie-initiativ igang, selv om vi er mange, der arbejder gratis for Globalnyt, især i de tre fagredaktioner for henholdsvis kultur, erhverv og klima.
Vi har to lønnede redaktionssekretærer på deltid og betaler for løbende teknisk support for at få IT-maskineriet til at køre døgnet rundt.
Og vi har truffet beslutning om, at oplysning om globale forhold IKKE må koste noget, men skal være frit tilgængelig for alle. Så vi har gratis adgang til alle artikler på sitet og man kan abonnere på nyhedsbrevet tre gange om ugen uden at det koster en snus.
Sådan er det bestemt ikke alle steder på nettet længere. Tværtimod – der kræves betaling i stadigt stigende omfang.
Mange udviklings- og globalt interesserede besøger os dagligt på hjemmesiden, som løbende opdateres med nyheder. Vi viser nu over en million sider til vore gæster på årsbasis og antallet af brugere er pænt over 125.000.
Din donation vil være med til at sikre vor uafhængige nyhedsdækning af udviklingslandene og globale forhold i øvrigt.